Đề kiểm tra 1 tiết môn Tiếng Anh Lớp 8 (Có đáp án)

Last December our Geography teacher, Mrs. Taylor, took us to Yorkshire on a school trip. We left Liverpool at 8.00 a.m. on Saturday morning and finally arrived in York at 11.00 p.m. Then it started to rain.

We woke up early on Sunday morning and looked outside. There was water everywhere. We went downstairs for breakfast, but the kitchen in the hostel was flooded.

Sunday afternoon was terrible too. Two girls hired bikes and rode into the center of the city. But what did they do? They stole some sweets from a shop. So then the police came! Mrs. Taylor was furious!

We returned to Liverpool on Sunday evening. We were cold, wet and tired. Never again!

hostel (n) : khách sạn nhỏ furious (adj) : giận dữ

28.Who is Mrs Taylor?

_______________________________________________________________________

29. How long did the journey take?

_______________________________________________________________________

30.What was the weather like?

_______________________________________________________________________

31. Who is the author?

_______________________________________________________________________

32. How was the trip?

_______________________________________________________________________

 

pdf5 trang | Chia sẻ: Bình Đặng | Ngày: 09/03/2024 | Lượt xem: 35 | Lượt tải: 0download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Đề kiểm tra 1 tiết môn Tiếng Anh Lớp 8 (Có đáp án), để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
Gia sư Tài Năng Việt 
TEST OF 45 MINUTES ( N.4) 
SUBJECT: ENGLISH 8 
Date: . 
MARK 
ĐIỂM 
INVILIGATOR’S SIGNATURE 
CHỮ KÍ GIÁM THỊ 
EXAMINER’S SIGNATURE 
CHỮ KÍ GIÁM KHẢO 
I.LISTEN (1.5ms) 
A. Listen and number the picture you hear ( 0.6 MS) 
B. Listen and check True/ False: ( 1 MS) 
II. VOCABULARY AND GRAMMAR ( 3 MS) 
A. Circle in the best letter a, b, c or d to complete the sentences: (ms) 
1.Choose the word that has the underlined part pronounced differently 
A. finished B. urged C. enjoyed D. performed 
Gia sư Tài Năng Việt 
2. ___________ is often called “The windy city ”. 
A. San Francisco B. Chicago C. Hawaii D. Tokyo . 
3. Vietnam is a ________ country. 
A. rice - export B. export- rice C. rice - exporting D. exporting- rice. 
4. Do you mind _____ the window? 
A. to close B. closing C. about closing D. closed 
5. Would you mind_____ I borrowed your dictionary? 
A. if B. when C. that D. Ø 
6.The taxi _____ us to the airport broke down. 
A. take B. takes C. taking D. taken 
7. We _________ dinner when my friends arrived yesterday evening. 
A. was having B. were having C. is having D. are having 
8. The Great Wall in China is one of the seven _________ of the world. 
A. pyramids B. landmarks C. temples D. wonders . 
9. Have you ever been to a __________ festival? 
A. bull-fighting B. fighting-bull C. fight-bull D. bull-fight 
10.Bao is ______________his homework . 
A. always forgetting B. always forget C. always forgot D. forgetting 
11.Choose the word whose main stress is placed differently from the others : 
A .valley B. pyramid C. religious D. century 
12. This exercise ________________carefully by the students 
A. must be done B. did C.must done D. must do . 
13. She asked me _________ to Phong Nha cave 
A. If I go B. If I went C. whether I go D. whether . 
14. Sydney Opera House______________in 1993 . 
 A. completes B. was completed C. to complete D. is completed . 
15.Choose the word whose main stress is placed differently from the others : 
 A. abroad B. statue C. prison D. building. 
B Supply the correct form of the words in the brackets (0.6m) 
16. They had a . time in Ha Noi. (WONDER) 
17. Many ..come to Ho Chi Minh’s Mausoleum everyday.(VISIT) 
18. There were three ________________: water - fetching,fire-making and rice- cooking. ( 
COMPETE) 
19.We often take parting many...activities at school. (CULTURE) 
III. READING ( 2.6 MS) 
A.Read the passage carefully then fill in the blanks with the words given ( 1.6 ms) 
Tokyo, the (20) .. city of Japan, is one of the three (21)cities in the world. In 
the 12
th
 century, Japan’s capital was an inland city named Kyoto. Six hundred (22) ...later, 
many people from Kyoto moved east to a city called Yedo, named it Tokyo, and made this city the 
capital of all Japan. 
Today Tokyo is a big center for business( 23)education. It is also a center for religion. It 
has places of worship for people of (24)religions. The Imperial Palace, Tokyo University, the 
famous Imperial Hotel designed by a well-known American architect Frank Lloyd Wright and many 
fine shops, (25) , restaurants can be found in the capital. 
many capital years theaters 
buildings and largest were 
Gia sư Tài Năng Việt 
In downtown Tokyo, many large new (26) .made of concrete and steel may be seen. 
Some of these buildings (27).built after the earthquake of 1923. Others were built after World 
War II. 
B. Read the following passage (1ms) 
Last December our Geography teacher, Mrs. Taylor, took us to Yorkshire on a school trip. We 
left Liverpool at 8.00 a.m. on Saturday morning and finally arrived in York at 11.00 p.m. Then it 
started to rain. 
We woke up early on Sunday morning and looked outside. There was water everywhere. We 
went downstairs for breakfast, but the kitchen in the hostel was flooded. 
Sunday afternoon was terrible too. Two girls hired bikes and rode into the center of the city. But 
what did they do? They stole some sweets from a shop. So then the police came! Mrs. Taylor was 
furious! 
We returned to Liverpool on Sunday evening. We were cold, wet and tired. Never again! 
hostel (n) : khách sạn nhỏ furious (adj) : giận dữ 
28.Who is Mrs Taylor? 
_______________________________________________________________________ 
29. How long did the journey take? 
_______________________________________________________________________ 
30.What was the weather like? 
_______________________________________________________________________ 
31. Who is the author? 
_______________________________________________________________________ 
32. How was the trip? 
_______________________________________________________________________ 
IV. WRITING ( 2MS) 
A/ Do as direct ( 1.2ms) 
33.Japan has a big industry that makes cars . ( using compound word ) 
 -> Japan has a big __________________________________. 
34. They built this bridge two years ago. ( change into passive) 
-> This bridge ______________________________. 
35. The man is working for my father’s company. He is driving a car. ( use Present Participle to 
combine a pair of sentence) 
The man_______________________________________________________________________ 
36.The house is very old. It was built in 1990. ( use Past Participle to combine a pair of sentence) 
_______________________________________________________________________ 
37Thu (talk) _______________ to her friend, Hoa, on the phone at 8 o’clock last night.(put the correct 
tense of the verb) 
38.They will hold the meeting before May Day. ( change into passive) 
_______________________________________________________________________ 
B. Make meaningful sentences using word or phrases given. (0.8m) 
39.Would/ mind/ if/ I/ open/ window? 
_______________________________________________________________________? 
40. We/ watch/ football match/ at the stadium/ when/ it/ began/ rain. 
________________________________________________________________________________ 
41.This computer/ make/ China. 
_______________________________________________________________________________________ 
42. The lamp/ make/ Japan / be/ 20 dollars 
_______________________________________________________________________________________ 
THE END 
Gia sư Tài Năng Việt 
ANSWER : 
Phần Listen A, mỗi câu đúng đươc 0.1 đ 
 Các phần còn lại mỗi câu đúng 0.2 đ 
I.LISTEN: (1.6ms) 
 1 2 3 4 5 6 
A. B D F A E C 
B. T F T F F 
II. VOCABULARY AND GRAMMAR 
A. Circle in the best letter a, b, c or d to complete the sentences: 
\ 
B Supply the correct form of the words in the brackets (0.8m) 
III. READING ( 3 MS) 
A/ Fill in the blanks (1m) 
B/ Answer the questions (2ms) 
1. a Geography teacher 
2.It took 2 days 
2.It rained 
4. The author is a student. 
5. The trip was terrible. 
D. WRITING ( 2.5MS) 
I/ Do as direct (2 ms) 
33. Japan has a big car-making industry. 
34. This bridge was built two years ago. 
35. The man driving a car is working for my father’s company. 
36.The house built in 1990 is very old. 
37.Thu was talking to her friend, Hoa, on the phone at 8 o’clock last night 
38. The meeting will be held the meeting before May Day. 
II.Put the words or phrases in correct order to make sentences. (0.5m) 
1.Would you mind if I opened the window? 
2. We were watching a football match at the stadium when it began to rain. 
41.This computer is made in China. 
42. The lamp made in Japan is 20 dollars 
MA TRẬN 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Chủ đề 
Nhận biết Thông hiểu Vận dụng 
Tổng 
TN TL TN TL TN TL 
I/.Phonetics 
4 
 1 
 4 
1 
1.A 2.B 3.C 4.B 5.A 6.D 7.B 8.C 
9.A 10.A 11.C 12.A 13.B 14.B 15.A 
16. wonderful 17. visitors 18. competitions 19. cultural 
20.capital 21.biggest 22. years 23.and 24. many 25.theater 26.building 27.were 
Gia sư Tài Năng Việt 
II/. Vocabulary and 
grammar 
8 
2 
 4 
 1 
 12 
 3 
III/. Reading 
2 
0,5 
2 
 1 
8 
 2 
 12 
 3,5 
IV/. Write 
 3 
 1,5 
 2 
1 
5 
2,5 
Tổng 
14 
3,5 
2 
 1 
12 
3 
3 
1,5 
 2 
1 
33 
10 
We are all destroying the earth. The seas and the rivers are too dirty to swim in. There is so much smoke 
in the air that it is unhealthy to live in many of the world’s cities. In one well-known city, for example, poisonous 
gases from cars pollute the air so much that traffic policemen have to wear oxygen masks. 
We have cut down so many trees that there are now vast areas of waste land all over the world. Farmers in parts 
of Africa cannot grow enough food to eat. In certain countries in Asia there is too little rice. Moreover, we do not 
take enough care of the countryside. Wild animals are quickly disappearing. For instance, tigers are rare in India 
now because a lot of them have been killed. Therefore, we must act now before it is too late to do anything about 
it. Join us now. Save the earth. 
1. Why can’t we swim in the seas and the rivers? 
2. How is the air in many of the world’s cities? 
A. It is very pure. 
B. There is so much smoke in it. 
C. It is healthy for people to breathe. 
D. All of them are incorrect. 
3. What kinds of animals are rare in India now? 
4. The result of cutting down trees in Asia and Africa is________ 
A. farmers in parts of Africa cannot grow enough food to eat. 
B. there is too little rice in Asia. 
C. wild animals are not disappearing. 
D. A and B are correct. 

File đính kèm:

  • pdfde_kiem_tra_1_tiet_mon_tieng_anh_lop_8_co_dap_an.pdf
Giáo án liên quan