Đề thi thử cuối năm môn Tiếng Anh Lớp 9 (Có đáp án)

I. Circle the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

 1. A. worked B. placed C. played D. watched

 2. A. scholarship B. champagne C. school D. Christmas

 II. Write the correct form of the word to complete the following sentences.

 1. Mid-August Festival is a.festival for children. JOY

 2. Viet Nam is interested in saving . resources. NATURE

III. Circle the one choice that best completes each unfinished sentence below or replace the

underlined word or phrase.

1. Tony promised __________ his homework later.

A. to do B. do C. for doing D. doing

2. Everyone took the test, ___________?

A. did he B. didn’t he C. did they D. didn’t they

3. I really dislike ____ to answer questions in class when I haven’t prepared my lesson.

A. asking B. to ask C. being asked D. to be asked

4. He suggested ____ the children to the zoo.

A. take B. should take C. to take D. taking

5. ____ Diana didn’t know how to swim, she jumped into the swimming pool.

A. Although B. However C. Despite D. Yet

pdf3 trang | Chia sẻ: Bình Đặng | Ngày: 09/03/2024 | Lượt xem: 31 | Lượt tải: 0download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Đề thi thử cuối năm môn Tiếng Anh Lớp 9 (Có đáp án), để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
Gia sư Thành Được 
I. Circle the word that has the underlined part pronounced differently from the others. 
 1. A. worked B. placed C. played D. watched 
 2. A. scholarship B. champagne C. school D. Christmas 
 II. Write the correct form of the word to complete the following sentences. 
 1. Mid-August Festival is a.............................festival for children. JOY 
 2. Viet Nam is interested in saving ............................ resources. NATURE 
III. Circle the one choice that best completes each unfinished sentence below or replace the 
underlined word or phrase. 
1. Tony promised __________ his homework later. 
A. to do B. do C. for doing D. doing 
2. Everyone took the test, ___________? 
A. did he B. didn’t he C. did they D. didn’t they 
3. I really dislike ____ to answer questions in class when I haven’t prepared my lesson. 
A. asking B. to ask C. being asked D. to be asked 
4. He suggested ____ the children to the zoo. 
A. take B. should take C. to take D. taking 
5. ____ Diana didn’t know how to swim, she jumped into the swimming pool. 
A. Although B. However C. Despite D. Yet 
6. What are you complaining ____? 
 A. to B. about C. on D. for 
7. Let’s ask our teacher how to solve this problem ____ we can’t agree on the answer. 
A. since B. because of C. consequently D. so 
8. If he isn’t coming tonight, he might ____ next week. 
A. to come B. coming C. came D. come 
IV. Circle the words or phrases that are not correct in Standard English and correct the mistakes. 
1. She asked me if I live in Hanoi. 
 A B C D 
2. If you work hard, you would get good marks. 
 A B C D 
3. A meeting will held next week by the committee. 
 A B C D 
4. Mrs. Lien, whom sings very well, is my teacher of English. 
 A B C D 
 5. Although my sister was tired, but she helped me with my homework. 
 A B C D 
V. Circle the word (A, B, C or D) that best fits each of the blank below . 
Valentine’s Day is always (1)____ February 14. It’s not a national day. On weekdays, schools 
are open. Banks are open. People go to work. Life goes (2)____ as usual, but there is one difference. 
People give cards and gifts to friends and people they love. They say, ‘Be my Valentine’. 
 There are many kinds of Valentine cards. Some people make cards. Most people (3)____ them. 
Men and women often give each other romantic cards. These (4)____ say, ‘I love you’. The husbands 
give romantic cards to their wives. 
1. A. in B. at C. on D. for 
2. A. in B. at C. for D. on 
3. A. buy B. sell C. give D. get 
4. A. men B. women C. cards . papers 
VI. Read the following passage and circle the item (a, b, c, or d) that best answers each of the 
questions below. 
 Nowadays people are more aware that wildlife all over the world is in danger. Many species of 
animals are threatened, and could easily become extinct if we do not make an effort to protect them. 
Gia sư Thành Được 
There are many reasons for this. In some cases, animals are hunted for their fur or for other valuable 
parts of their bodies. Some birds, such as parrots, are caught alive, and sold as pets. For many animals 
and birds, the problem is that their habitat - the place where they live - is disappearing. More land is 
used for farms, for houses or industry, and there are fewer open spaces than there once were. Farmers 
use powerful chemicals to help them grow better crops, but these chemicals pollute the environment and 
harm the wildlife. The most successful animals on earth - human beings - will soon be the only ones left, 
unless we can solve this problem. 
1. What does the word “extinct” in line 2 mean? 
 A. dead C. not in a place because of illness 
 B. no longer in existence D. suffering from a mental or physical handicap 
2. According to the passage, one of the reasons that people hunt animals is ____. 
 A. they want their fur or other valuable parts of their bodies C. they want to kill them 
 B. they want to sell them as pets D. they consider this a sport 
3. Which of the following is not true? 
 A. Human beings are the most successful animals on earth. 
 B. If we can solve the problem, we will soon be the only ones left. 
 C. Farmers use chemicals in order to grow better crops. 
 D. Chemicals pollute the environment. 
4. What can be the best title of the passage? 
 A. Birds Are in Danger! C. The Threat to the Environment 
 B. The Most Successful Animals D. Protect Our Earth! 
 V. Rewrite the second sentence so that it stays the same meanings. 
 1. Nam got wet. He forgot his raincoat. (because) 
 ................................................................................................................................................................. 
2. They were busy. They helped their parents decorate the house. 
 Although. 
3. I like reading books . They tell about different peoples and cultures (dùng đại từ quan hệ để nối câu) 
........................................................................................................................................................................... 
4. The man speaks English very well. He is talking to Lan. (dùng đại từ quan hệ để nối câu) 
 The man............................................. 
5. The flood damaged many houses in the area. 
 Many houses......................................... 
 VI. Complete the sentences, using the words given: 
 1. If / it / not rain / tomorrow/ I / go camping / friends. 
 2. Phong / be/ absent / school / since / he / break / leg . 
 ........................... 
 3. If/ people/ keep/ littering/ our environment/ seriously/ polluted 
 4. This / first / time/ I/ read / this book. 
Gia sư Thành Được 
-- The end -- 
ANSWER KEY 
I. (1.25 ms) (0.25 m for each correct answer) 
1. c 2. b 3. b 4. d 5. c 
II. (0.75 m) (0.25 m for each correct answer) 
1. c 2. d 3. c 
III. (2.5 ms) (0.25 m for each correct answer) 
1. a 2. d 3. c 4. d 5. a 
6. a 7. b 8. a 9. b 10. d 
IV. (1 m) (0.25 m for each correct answer) 
1. d  looked 2. c  which 3. c  replied to 4. c  softer 
V. (2.5 ms) (0.25 m for each correct answer) 
1. c 2. a 3. d 4. b 5. a 
6. c 7. a 8. b 9. c 10. c 
VI. (2 ms) (0.5 m for each correct answer) 
1. b 2. a 3. b 4. b 

File đính kèm:

  • pdfde_thi_thu_cuoi_nam_mon_tieng_anh_lop_9_co_dap_an.pdf
Giáo án liên quan