Đề thi khảo sát chất lượng học sinh khá, giỏi năm học 2007 – 2008 môn: Anh Văn - Lớp 8

Section A: phonetics

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the rest.

1. A. scholarship B. chemical C. cheap D. character

2. A. come B. wonder C. golden D. discover

3. A. asked B. helped C. kissed D. wanted

4. A. disease B. instants C. easy D. busy

5. A. there B. through C. teeth D. breethe

 

doc12 trang | Chia sẻ: dungnc89 | Lượt xem: 1336 | Lượt tải: 0download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Đề thi khảo sát chất lượng học sinh khá, giỏi năm học 2007 – 2008 môn: Anh Văn - Lớp 8, để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
REPORTED SPEECH
*Change the following sentences into reported speech
“Don’t repeat this mistake!” the instructor warned the sportsman.
“Leave your address with the secretary” the aisstant said to me.
“Phone me for an answer tomorrow” the manager said to client.
“Don’t be so silly” Mr.John said to his wife.
“Give a smile” the photographer said to me.
“Please, help me to make a decision” Ann anked her friend.
“Be a good girl and sit quietly for five minutes” the nurse said to the child.
“Leave your things here” my companion advised me.
“Don’t dicuss this question now” the teacher said to me.
“Have you travelled abroad much?” he asked me.
“Who has written this note?” the boss said to the secretary.
“I’ve just received a poscard from my sister” my friend said to me.
“Have you beeb here long” the stranger said to me.
“The student also took part in arranging the conference” my friend said to me.
Tom said to the girl “When did you have this picture taken?”
“Shall we go somewhere for a cup of coffee after class” Tom said.
John said to Marry “Why don’t you wear your hair a little longer”
My sister said to me “Are you crazy?”
She asked me “Have you ever sees a flying saucer?”
James said “Do you want me to send this letter for you”
“I’ll take you to the zoo tomorrow” my mother said to me.
Jane said to Bill “When do you expect to finish your assignment?”
The man said to the boy “Can you show me thhe way to the bank?”
The man asked the postman “Are there any letters for me today”
Henrry said to the librarian “How many books can I borrow at a time”
John asked his friend “How did you manage to know my telephone number?”
Rose said “I was just leaving for the office”
Ann asked her brother “What are you planning to do tomorrow?”
She asked her boyfriend “Is it true that your father fought in the last war?”
He said “I don’t understand why she has refused to join us on the trip”
UBND HuyÖn Quú hîp
 Phßng gi¸o dôc 
§Ò thi kscl häc sinh kh¸, giái n¨m häc 2007 – 2008
M«n: anh v¨n - líp 8
Thêi gian : 120 phót ( Kh«ng kÒ thêi gian giao ®Ò)
Name: ..	School: .
(§Ò nµy gåm 3 trang)
Section A: phonetics
I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the rest.
1. A. city	B. my	C. sky	D. cry
2. A. qualify	B. baggy	C. grocery	D. scenery
3. A. gather	B. their	C. ethnic	D. although
4. A. leaned	B. published	C. ordered	D. prayed
5. A. exchange 	B. reach	C. chance	D. champagne
Section B: Vocabulary and structures:
 II. Choose the best answer.
Lan enjoys  the piano.
A. play	B. playing	C. plays	D. played
 2. Can you help me  this exercise?
 	A. do	B. doing	C. did	D. does
 3. My son is too tired .. dinner.
 	A. to have	B. have	C. having	D. had
 4. Room 2 is . than room 1.
 	A. more dark	B. the darkest	C. darker	D. most dark
 5. Susan has worked for that company . four years.
 	A. since	B. for	C. during	D. in
 6. Mai helps me . my housework.
 	A. with	B. at	C. on	D. in
 7. The radio was . by Tim yesterday.
 	A. repaired	B. repairing	C. repair	D. repairs
 8. Would you .. cleaning the floor for me?
 	A. like	B. please	C. mind	D. rather
 9. Instead .. going to the theater we’ll go to stadium.
 	A. of	B. to	C. for	D. off
 10. What .. your house look like?
 	A. are	B. is	C. do	D. does
III. Put the verbs in the brackets in correcct form.
1. The letter I (receive) ... yesterday is on the desk.
2. This film is the best one I (ever see) .
3. She always (remember) .. the name of the people that she has met.
4. I (not eat) ..anything for two days.
5. Let me (do)  it for you.
IV. Put the words in the brackets in correct form.
1. This knife is . It can't cut anything. (use).
2. Ha Long is in . Viet Nam. (north).
3. It is .. to eat too much sugar and fatty food. (health)
4. After taking medicine, her headache.. (appear).
5. What is the correct . of this word? (pronounce).
Section C: speaking
V. Complete the dialogue using the word in the box.
a. You can reuse it
b. what for
c. fill it with water
d. you put the bottle in the bathroom
e. It saves water
Miss Blake: Uh, don't through away that plastic bottle ..... (1).
Trang: An old plastic bottle ?(2).
Miss Blake: To save water. You put some rocks in the bottle and .(3) the rocks and water make the bottle heavy. (4). In the toilet tank.
Trang: You put it in the toilet tank?
Miss Blake: Yeah, .. (5). Every time you flush the tank, you save 15 to 20 percent of water.
	1. .;	 2. ..	3. ..
	4. ..	5..
Section D: Reading
 VI. Complete the passage with one suitable word from the box. Then read again and answer the questions below.
 tourists music weeks pictures tickets
 films countries musicians capital artists
 Every year, thousands of people come to Edinburgh, the (1)city of Scotland, to be part of the Edinburgh Festival. For three(2)..every August and September, the city is filled with actors and(3)..from all over the world. During the time, the streets of the city are alive with (4).. and dance from early in the morning until late at night . You can even see artists painting (5)..on the streets.
Thousands of (6).. come to the festival to see new (7) and plays and to hear music played by famous (8). This year, you can see over five hundred performances with actors from more than forty (9)..The (10) for these performances are quite cheap and it is usually easier to see your favorite star in Edinburgh than it is in London.
1. Where is this festival celebrated in?
.
2. When does this festival occur?
.
3. Who paint pictures on the streets?
.
4. Why do the tourists come to this festival this year?
.
5. Is it difficult to see the famous star in Edinburgh?
.
Section E: Writing
VII. Rewrite the following sentences without changing the meaning.
I would like you to help me to put the chair away.
 Do you mind?
The water was so cold that the children couldn't swim in it.
 The water was not..
She last ate this kind of food in January.
 She hasn't
"Please turn down the radio for me," said my father.
 My father asked.
He failed the exam because of his laziness.
 Because he.
He bought an interesting book yesterday.
 An interesting book.
VIII. Describe your home village ( about 100 - 120 words)
The end
UBND HuyÖn Quú hîp
 Phßng gi¸o dôc 
§¸P ¸N BIÓU §I£M CHÈM §Ò thi KSCL häc sinh kh¸, giái n¨m häc 2007 – 2008
M«n: anh v¨n - líp 8
Thêi gian : 120 phót ( Kh«ng kÓ thêi gian giao ®Ò)
I. 0,5 x 5 = 2,5
 1A	2A	3C	4B	5D
II. 0,25 x 10 = 2,5
 1B	 2A 	3A 	4C 	5B 	6A 	7A	 8C	 9A	 10D
III. 0,25 x 5 = 2,5
 1. received 2. have ever seen 3. remembering 4. haven't eaten 5. do
IV. 0.25 x 5 = 2.5
1. useless 2. northern 3. unhealthy 4. disappeared 5. pronunciation
V. 0.25 x 5 = 2.5 
1. 
2. b
3. d
4. e
5. e
6. c
VI. 0.25 x 10 = 2.5
1. capital
2. weeks
3. artists
4. music
5. picture
6. tourists
7. film
8. musicians
9. countries
10. tickets
VI. 0.5 x 5 = 2.5
 1. It was celebrated in Edinburgh.
2. It occurs on August and September. 
3. Artists.
4 The tourists come to the festival to see new films and plays.
5. No, It isn't.
VII. 0.5 x 6 = 3.0
1. Do you mind putting the chair away ( for me)?
2. The water was not warm enough for the children to swim in.
3. She has not eaten this kind of food since January.
4. My father asked me to turn down the radio.
5. Because he was lazy, he failed the exam.
6. An interesting book was bought by him yesterday.
 VIII. 2.0
- opening 0.5
- Body: 1.0
- Ending: 0.5
Total: 20 marks
UBND HuyÖn Quú hîp
 Phßng gi¸o dôc 
 §Ò thi kscl häc sinh kh¸, giái n¨m häc 2008 – 2009
M«n: anh v¨n - líp 8
Thêi gian : 120 phót ( Kh«ng kÒ thêi gian giao ®Ò)
Name: ..	School: .
(§Ò nµy gåm 03 trang)
Section A: phonetics
I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the rest.
1. A. scholarship 	B. chemical 	C. cheap	D. character
2. A. come	 	B. wonder	C. golden	D. discover
3. A. asked	B. helped	C. kissed	D. wanted
4. A. disease	B. instants	C. easy	D. busy
5. A. there 	B. through	C. teeth	D. breethe
 Section B: Vocabulary and structures:
II. Choose the best answer.
1. There is nothing wrong  her computer.
A. from	B. in	C. at	D. with
 2. When we looked around the door , the baby . quietly.
 	A. is sleeping	B. slept	C. was sleeping	D. were sleeping
 3. I would rather you the meal.
 	A. do	B. does	C. done	D. did
 4. We can’t go along here because the road is ..
 	A. been repaired	B. being repaired	C. repair	D. repaired
 5. I am going out and.
 	A. have made my dress	C. have my dress made	
 B. let my dress made	D. my dress be made	 
 6. The librarian asked us so much noise .
 	A. don’t make	B. not make	C. not making	D. not to make
 7. If you do not go, neither .I.
 	A. won’t	B. shall	C. shan’t	D. did
 8. Motorbikes in China are cheap.
 	A. make	B. made	C. makes	D. making
 9. Have you  tried Vietnamese food?
	A. never	B. ever	C. often	D. always
 10. The fresh air in the countryside is good for our ..
	A. healthy	B. health	C. healthful	D. healthily
III. Put the verbs in the brackets in correcct form.
While Peter ( drive)home late last night, he (run) .out of the petrol.
She always ( get ) .. up early to study her lesson.
All the children (send). home when the school heating system (break)down last winter.
IV. Put the words in the brackets in correct form.
Angkor Wat was  built to honor Hindu God. ( origin)
The  have to cook rice in this contest. ( participate)
My father likes . ( ski)
Don’t let the children go out because it’s  ( wind)
How much do you ? ( weight)
Section C: speaking
V. Put the following sentences in correct order to have a meaningful dialogue.
a. Did you stay overnight in London?
b. No, I went to a football match on Saturday afternoon.
c. What did you do ? Did you go shopping?
d. Yes . I stay in a hotel. It was quite cheap.
e. No. I went to London instead. 
f. Hi, Marco. Did you go to Oxford last weekend?
 1f..,2, 3, 4., 5..,6.
Section D: Reading
VI. Complete the passage with one suitable word from the box. Then read again and answer the questions below.
 modern climate cultural taste Citadel 
 hot Theater Mausoleum dish center 
 Hanoi is a (1) ..and political center of Vietnam . Tourists can find old houses and (2) buildings in and around Hanoi. Hanoi has a mild (3).. . It is cold in December and January, but it’s very (4) in summer months . Ba Dinh Square is in the (5) ..of Ha noi. In the ancient times, this place was the north gate to the (6).. Now President Ho Chi Minh’s (7).. is located here.
For entertainment, tourists shouldn’t miss the Central National Cai luong (8).. . A special (9) Hanoians is “cha ca” and steamed rolls in Hanoi have their unique (10)..
What kind of climate does Hanoi have?
 Where is Ba Dinh in Hanoi?
Where is President Ho Chi Minh ‘s mausoleum?
Where can tourists go for entertainment?
What is a speciality of Hanoians ?
Section E: Writing
VII. Rewrite the following sentences without changing the meaning.
“ Do many tourists visit My Son every year?” , Nam asked Lan.
Nam asked Lan ..
Could you send this letter for me?
Do you mind..?
The postman was biten by our dog.
Our dog..
I haven’t been to a criket match for years .
It is ?
They built these two pagodas under the Nguyen dynasty.
These two pagodas.
We spent five hours getting to London.
It took.
 VIII. Do you like learning English ? Why/ why not? ( About 100 - 120 words)
  The end.
UBND HuyÖn Quú hîp
 Phßng gi¸o dôc 
§¸P ¸N BIÓU §I£M CHÈM §Ò thi KSCL häc sinh kh¸, giái n¨m häc 2008 – 2009
M«n: anh v¨n - líp 8
Thêi gian : 120 phót ( Kh«ng kÓ thêi gian giao ®Ò)
I. 0,5 x 5 = 2,5
 1C	2C	3D	4B	5A
II. 0,25 x 10 = 2,5
 1D	 2 C	3 D	4 B 	5 C	6 D 	7 B	 8 B	 9 B	 10 B
III. 0,25 x 5 = 2,5
 (1) was driving (2) ran (3) gets (4) were sent (5 )broke 
IV. 0.25 x 5 = 2.5
1. originally 2. participants 3. skiing 4. windy 5. weigh 
V. 0.25 x 5 = 2.5 
1. f
2. e
3. c
4. b
5. a
6. d
VI. 0.25 x 10 = 2.5
1. modern
2. climate
3. cultural
4. taste
5. Citidal
6. hot 
7. Theater
8. Mausoleum
9. dish 
10. center 
VI. 0.5 x 5 = 2.5
 1. Hanoi has a mild climate.
2. Ba Dinh is in the center of Hanoi . 
3. President Ho Chi Minh’s Mausoleum is on Ba Dinh Square.
4 They can go to the central National Cai Luong Theater.
5. A speciality of Hanoians is Cha ca
VII. 0.5 x 6 = 3.0
1. Nam asked Lan if / whether many tourists visited My Son every year.
2. Do you mind sending this letter for me? 
3. Our dog bit the postman. 
4. It’s years since I last went to a cricket match 
5. These two pagodas were built under Nguyen Dynasty( by them ).
6. It took us five hours to get to Lon don. 
 VIII. 2.0
- opening 0.5
- Body: 1.0
- Ending: 0.5
Total: 20 marks

File đính kèm:

  • docUnit_13_Festivals.doc
Giáo án liên quan