Đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh Lớp 8 (Có đáp án)

Choose the word or phrase that best completes each sentence. Write your answer (A, B, C or D) in the space given on the right. (10 pts)

1. Promise that you‟ll be on time. You _____ be late.

A. don‟t have to B. have to C. must D. mustn‟t

2. To remember the words you‟ve learnt, you have to _____ them often.

A. repeat B. rewrite C. revise D. replace

3. I‟m _____ that you want to know more.

A. please B. pleasing C. pleased D. to please

4. Look! I can see a boy _____ in the street now.

A. run B. runs C. to run D. running

5. The tiger succeeded in _____ from the farmer.

A. going B. getting C. running away D. freeing

pdf10 trang | Chia sẻ: Bình Đặng | Ngày: 09/03/2024 | Lượt xem: 30 | Lượt tải: 0download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh Lớp 8 (Có đáp án), để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
Gia sư Tài Năng Việt 
ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI 
Môn Tiếng Anh 8 
Thời gian:150 phút 
Part ONE: Phonology 
I. Choose the word whose bold part is pronounced differently from the others in each 
group. 
 Write your answer (A, B, C or D) in the space given on the right. (5 pts) 
1. A. stomach B. match C. catch D. watch 
2. A. laughed B. promised C. placed D. played 
3. A. leaf B. bread C. deaf D. head 
4. A. advises B. horses C. rises D. houses 
5. A. son B. six C. sugar D. suit 
6. A. pause B. author C. clause D. aunt 
7. A. think B. sign C. ring D. sing 
8. A. whisper B. which C. whose D. wheel 
9. A. this B. thin C. though D. their 
10. A. book B. look C. floor D. hook 
Part two: VOCABULARy AND GRAMMAR 
I. Choose the word or phrase that best completes each sentence. 
 Write your answer (A, B, C or D) in the space given on the right. (10 pts) 
1. Promise that you‟ll be on time. You _____ be late. 
A. don‟t have to B. have to C. must D. mustn‟t 
2. To remember the words you‟ve learnt, you have to _____ them often. 
A. repeat B. rewrite C. revise D. replace 
3. I‟m _____ that you want to know more. 
A. please B. pleasing C. pleased D. to please 
4. Look! I can see a boy _____ in the street now. 
A. run B. runs C. to run D. running 
5. The tiger succeeded in _____ from the farmer. 
A. going B. getting C. running away D. freeing 
6. One match can _____ a fire. 
A. make B.start C. cause D. all are correct 
7. We saw an interesting film on TV last night. _____ an interesting film we saw! 
A. Which B. What C. How D. So 
8. Living conditions are good in the city, and medical facilities can be easily _____. 
A. ready B. prepared. C. arranged D. accessible 
9.After his wife died, he married again. He _____. 
A. rearranged B. remarried C. reoccupied. D. repeated 
10._____ is a science of elements that can change the world. 
A. mathematics B. chemistry C. physics D. biology 
11.Jenny and her sister are so ______ that they could almost be twins. 
A. likeness B. alike C. same D. the same 
12.Nobody likes to pay _____ prices. 
A. high B. tall C. big D. expensive 
13.Photo _____ is one of the most popular hobbies. 
A. taking B. making C. catching D. doing 
14.I‟m sorry, but I have to stop _____ for a while. I‟m getting hungry. 
A. working B. to work C. to be working D. what 
15.I worked_____ a doctor, I must advise you to give up smoking. 
A. Though B. Like C. Same D. As 
16.My dog, as well as my cats, _____ twice a day 
A. eat B. eats C. has eaten D. have eaten 
17.How are you feeling to day? _____ better, thank you. 
A. More B. Much C. Very D. Many 
18.She has changed so much that _____ anyone recognized her. 
A. almost B. hardly C. never D. no 
19.Linda had a _____ in her hair yesterday. 
A. nice bow yellow B. bow yellow nice C. nice yellow bow D. yellow nice bow 
20.I know my _____ to school. 
A. address B. walk C. destination D. way 
II. Match a phrase in column A with a phrase in column B to make a complete sentence. 
 Write your answers in the spaces given. (5 pts) 
 A B 
1. My little brother started school  a. for several years. 
2. The PM hasn't been abroad  b. to go to school. 
3. I caught a cold  c. all day. 
4. My father has been asleep in bed  d. for the test yet. 
5. The Red Cross started  e. the more you understand the world around. 
6. The dentist has asked us to wait  f. when we went out in the rain. 
7. The last bus left  g. for a few minutes. 
8. We haven't begun to study  h. several minutes ago. 
9. Tom was too ill  i. in the 19th century. 
10. The more you travel  j. when he was six. 
1. ________ 2. ________ 3. ________ 4. ________ 5. ________ 
6. ________ 7. ________ 8. ________ 9. ________ 10. ________ 
III. Fill each blank in the following sentences with the correct form of the words in 
brackets. (5 pts) 
1. We must have a talk to clear up the ______________________ between us. 
(UNDERSTAND) 
2. The journalist did want to reveal the source of his _____________________. (INFORM) 
3. The company has shown rapid _____________________ in the last two years. (GROW) 
4. Please, ___________________ your seat belt. The plane is taking off. (FAST) 
5. If he isn‟t Spanish, what ____________________ is he? (NATION) 
6. She is constantly complaining about the _____________________ she has. (COMFORT) 
7. Britain, Germany and France are _____________________ countries. (DEVELOP) 
8. There were about 30 ____________________ for this job. (APPLY) 
9. Dogs are said to be ____________________ pets. (FAITH) 
10. He regularly writes ____________________ for our newspaper (POET) 
IV. Give the correct tense or form of the verbs in brackets. (10 pts) 
1. Please stop (talk) ______________. The teacher (explain) ________________a difficult 
lesson 
2. Jane (think) _________________Tom (be) _________________here last night. 
3. John (live) ___________ in the same house since he (leave) ______________school. 
4. What (you do) ______________ if you (be) _____________ in my situation? 
5. I hoped he (attend) ________________ the lecture, but he (not come) __________. 
6. The teacher (ask) ______________ Bill why he (not go) ______________to school the day 
before. 
7. When Alice (get) _____________ here tomorrow, (you show) ______________her to her 
room? 
8. Tom suggested (look) _____________ for somewhere (have) ________________a drink. 
9. (Garden) ________________ can make you (feel) _____________________healthy. 
10. Last night we (watch) ______________TV when the power (fail) ______________. 
V. Fill each blank in these sentences with a suitable preposition. (5 pts) 
1. I object _______________ going to the movies on weekdays. 
2. We got there just _______________ time to see the end of the program. 
3. They will come here _______________ noon. 
4. You should try to keep up ______________ the other students in your class. 
5. I certainly hope that David is aware _______________ all the problems involved. 
6. She is often dressed ______________ white. 
7. Their house is ______________ the corner of the street. 
8. We were much surprised _______________ her sudden appearance. 
9. Her father has much influence ______________ her. 
10. Both of the men were trying to speak _______________ the same time. 
VI. Combine these pairs of sentences using a relative clause. (5 pts) 
1. An American journalist interviewed the tennis champion. The journalist reminded me of 
my English teacher. 
 _________________________________________________________________________ 
2. The book is very useful. I bought it last year. 
 _________________________________________________________________________ 
3. We decided to invite the two young dancers. We had seen them perform on television. 
 _________________________________________________________________________ 
4. The new concert hall was opened yesterday. It holds two thousand people. 
 _________________________________________________________________________ 
5. The manager of the pop group has just resigned. The group is touring the US at the moment. 
 _________________________________________________________________________ 
Part three: reading COMPREHENSION 
I. Read the passage and choose the answer which best fits each space. 
 Write your answer (A, B, C or D) in the space given on the right. (5 pts) 
After two weeks of worry, a farmer in the north of England was very happy yesterday. James 
Hunt, a farmer who (1) sheep, lost his dog, Peter, when they were out (2) together a fortnight 
ago. 
'Peter was running (3) of me,' he said, 'and disappeared over the top of the hill. I whistled and 
called (4) he didn't come. He's young, so I thought perhaps he'd gone back to the farmhouse (5) 
his own. But he wasn't there. Over the next few days I (6) as much time looking for him as I 
could. I was afraid that I would never see him (7). Then a neighbour said she had heard an 
animal crying while she was out walking near the (8) of the cliff. I rushed out and found Peter 
on a shelf of rock halfway down. He was thin and (9), but he had no (10) injuries. He was 
really lucky. And I was, too.' 
1. A. goes B. grows C. keeps D. holds 
2. A. working B. worked C. work D. works 
3. A. behind B. beside C. ahead D. around 
4. A. but B. so C. and D. even 
5. A. by B. on C. with D. of 
6. A. used B. spent C. gave D. passed 
7. A. more B. again C. further D. after 
8. A. edge B. side C. border D. height 
9. A. poor B. dull C. weak D. broken 
10. A. strong B. hard C. rough D. serious 
II. Read the passage and answer the questions. (5 pts) 
The „Mary Celeste‟ was built in 1861 in Canada. When it was launched, it was given the name 
„The Amazon‟. It was not a lucky ship. The first captain died a few days after it was registered, 
and on its first voyage in 1862 it was badly damaged in a collision. When it was repaired in 
port, it caught fire. In 1863 it crossed the Atlantic for the first time, and collided with 
another ship in the English Channel. Four years later, in 1867, it ran aground on Cape Breton 
Island, off the Canadian coast. The ship was almost completely wrecked and had to be rebuilt. 
It was then sold and the name was changed to the „Mary Celeste‟. 
1. Where and when was the „Mary Celeste‟ built? 
 _________________________________________________________________________ 
2. What was its first name? 
 _________________________________________________________________________ 
3. What happened to it when it was repaired in port? 
 _________________________________________________________________________ 
4. How many times did it collide with other ships? 
 _________________________________________________________________________ 
5. When was it rebuilt? Why? 
 _________________________________________________________________________ 
III. Fill each the numbered blanks in the following passage with ONE suitable word. (15 
pts) 
 BUYING CAKES 
A bus stopped (1) ______________ a small village. A man looked (2) ______________ of the 
window and (3) ______________ a woman (4) ______________ cakes. The man wanted 
to buy a cake but the woman was far away from the (5) ______________. The man did not 
want to get out himself so he (6) ______________ a little boy (7) 
______________ was standing near the bus, “How much does a cake (8) ______________?” 
“Three pence, sir,” answered the boy. The man gave him six pence and (9) ______________ to 
him, “Bring me a cake. And with the (10) ______________ three pence buy one for (11) 
______________.” 
A few minutes later the boy came (12) ______________ eating a cake. He gave the man three 
pence change (13) ______________ said, “I am (14) ______________ sorry, sir, but there 
was only one cake (15) ______________.” 
Part four: WRITING 
I. Use the following words or phrases to write complete sentences. (5 pts) 
1. People / used / work / hard / past. 
 _________________________________________________________________________ 
2. Usually / he get / 6 / but / yesterday / get / 7. 
 _________________________________________________________________________ 
3. Now she / dance / beautifully / than / use to. 
 _________________________________________________________________________ 
4. Train / often / arrive / station / time. 
 _________________________________________________________________________ 
5. What / weather / like / tomorrow? 
 _________________________________________________________________________ 
II. Finish the second sentence so that it means the same as the original one. (5 pts) 
1. Although he was ill, he managed to finish his job. 
In spite ___________________________________________________________________ 
2. I took little notice of the man standing at the gate. 
I didn't pay ________________________________________________________________ 
3. He could not afford to buy the car. 
The car ___________________________________________________________________ 
4. I don't really want to visit the museum today. 
I‟d rather _________________________________________________________________ 
5. May I borrow your pen? 
Would you mind ___________________________________________________________ 
Part Five: Listening 
* Listen and complete the sentences. (20 pts) 
1. Mrs Robinson wants to go to the  
2. Mrs Robinson wants some marigolds because they are  at Tet. 
3. Mrs Robinson wants Liz to buy a packet of  
4. Mrs Robinson is asking Mrs Nga how to ..spring rolls. 
 THE END 
Đáp án chấm thi Môn Tiếng Anh 8 
Tổng điểm : 100 
Part one: phonology 
Choose the word whose bold part is pronounced differently from the others in each 
group. (5 pts) 
Mỗi câu đúng 0,5 điểm 
1. A 2. D 3. A 4. B 5. C 6. D 7. B 8. C 9. B 10. C 
Part two: VOCABULARy AND GRAMMAR 
I. Choose the word or phrase that best completes each sentence. (10 pts) 
Mỗi câu đúng 0,5 điểm 
 1. D 2. C 3. C 4. D 5. C 6. D 7. B 8. D 9. B 10. B 
11. B 12. A 13. A 14. A 15. D 16. B 17. B 18. B 19. C 20. D 
II. Match a phrase in column A with a phrase in column B to make a complete sentence. 
(5 pts) 
Mỗi câu đúng 0,5 điểm 
1. j 2. a 3. f 4. c 5. i 6. g 7. h 8. d 9. b 10. e 
III. Fill each blank in the following sentences with the correct form of the words in 
brackets. (5 pts) 
Mỗi câu đúng 0,5 điểm 
1. misunderstanding 6. discomfort 
2. information 7. developed 
3. growth 8. applicants 
4. fasten 9. faithful 
5. nationality 10. poems 
IV. Give the correct tense or form of the verbs in brackets. (10 pts) 
Mỗi câu đúng 0,5 điểm 
1. talking – is explaining 6. asked – hadn‟t gone 
2. thinks – was 7. gets – will you show 
3. has been living / has lived – left 8. looking – to have 
4. would you do – were 9. Gardening - feel 
5. would attend 10. were watching – failed 
V. Fill each blank in these sentences with a suitable preposition. (5 pts) 
Mỗi câu đúng 0,5 điểm 
1. to 6. in 
2. in 7. on/at 
3. at 8. at/by 
4. with 9. on 
5. of 10. at 
VI. Combine these pairs of sentences using a relative clause. (5 pts) 
Mỗi câu đúng 0,5 điểm 
1. An American journalist who reminded me of my English teacher interviewed the tennis 
champion. 
2. The book (which/that)I bought last year is very useful. 
3. We decided to invite the two young dancers (whom/who/that) we had seen perform on 
television. 
4. The new concert hall which/that holds two thousand people was opened yesterday. 
5. The manager of the pop group which/that is touring the US at the moment has just resigned. 
Part three: reading COMPREHENSION 
I. Read the passage and choose the answer which best fits each space. (5 pts) 
Mỗi câu đúng 0,5 điểm 
1. C 2. A 3. C 4. A 5. B 6. B 7. B 8. A 9. C 10. D 
II. Read the passage and answer the questions. (5 pts) 
Mỗi câu đúng 0,5 điểm 
1. It (The „Mary Celeste) was built in 1861 in Canada. 
2. Its first name/ It was “The Amazon”. 
3. It caught fire. 
4. Twice/ It collided twice (with other ships). 
5. It was rebuilt in 1897, because it (ran aground and) was almost completely wrecked. 
III. Fill each the numbered blanks in the following passage with ONE suitable word. (15 
pts) 
Mỗi câu đúng 0,5 điểm 
1. at 6. called/waved/asked 11. yourself 
2. out 7. who/that 12. back 
3. saw 8. cost 13. and 
4. selling 9. said 14. very 
5. bus 10. remaining 15. left 
Part four: WRITING 
I. Use the following words or phrases to write complete sentences. (10 pts) 
Mỗi câu đúng 0,5 điểm 
1. People used to work hard/harder in the past. 
2. Usually he gets up at 6, but yesterday he got up at 7. 
3. Now she dances more beautifully than she used to. 
4. The train often arrives at the station on time. 
5. What will the weather be like / tomorrow? 
Part Five: Listening 
* Listen and complete the sentences. (20 pts) 
1. Mrs Robinson wants to go to the  
2. Mrs Robinson wants some marigolds because they are  at Tet. 
3. Mrs Robinson wants Liz to buy a packet of  
4. Mrs Robinson is asking Mrs Nga how to ..spring rolls. 
Part Five: Listening 
* Listen and complete the sentences. (20 pts) 
1. Mrs Robinson wants Mr Robinson to go to the  flower market  
2. Mrs Robinson wants some marigolds because they are  traditional  at Tet. 
3. Mrs Robinson wants Liz to buy a packet of .. of dried watermelon seed 
4. Mrs Robinson is asking Mrs Nga how to  make ..spring rolls. 

File đính kèm:

  • pdfde_thi_hoc_sinh_gioi_mon_tieng_anh_lop_8_co_dap_an.pdf
Giáo án liên quan