Đề thi học kì II môn Tiếng Anh Lớp 8 - Phòng GD&ĐT Phù Cát (Có đáp án)

I.Choose the word or phrase(A ,B , C , or D )that best fits the blank space in each sentence <3 ms >:

1. It’s difficult .your directions . Can you start again , please ?

A. follow B. to follow C. following D. followed

2. Would you mind if I a photo ? – Not at all .

A. take B. took C. taken D. am taking

3. Would you mind .in the front seat of the taxi ?

A. sit B. sat C. sitting D. to sit

4. We are delighted that you are interested .protecting the environment .

A. in B. at C. on D. for

5. The glass into small pieces .

A. breaks B. broke C. is broken D. are broken

6. There were three competitions in the rice-cooking festival : , fire-making and rice-cooking.

A. water-cooking B. water-making C. water-fetching D. water-drinking

7. What’s special the fire-making contest ?

A. with B. to C. for D. about

8. Two team members try to make a fire by .pieces of bamboo together .

A. rub B. to rub C. rubbing D. rubbed

9. They have to separate the rice . the husk and then cook the rice .

A. from B. with C. in D. of

10. An English – speaking contest at Nguyen Hue School next month .

A. will hold B. will be held C. holds D. was held

11. The plumber said he .the faucets .

A. can fix B. could fix C. can fixing D. could be fixed

12. He said she pay him then.

A. must B. will C. has to D. had to

II. Match the question in column A to its suitable answer in column B <1 m >:

pdf3 trang | Chia sẻ: Bình Đặng | Ngày: 09/03/2024 | Lượt xem: 35 | Lượt tải: 0download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Đề thi học kì II môn Tiếng Anh Lớp 8 - Phòng GD&ĐT Phù Cát (Có đáp án), để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
Gia sư Tài Năng Việt 
 ĐỀ KIỂM TRA HỌC KÌ II – 
 Môn Tiếng Anh lớp 8 
 Thời gian làm bài 45 phút (không kể thời gian phát đề) 
A . VOCABULARY AND STRUCTURES : 
I.Choose the word or phrase(A ,B , C , or D )that best fits the blank space in each sentence : 
1. It’s difficult .your directions . Can you start again , please ? 
A. follow B. to follow C. following D. followed 
2. Would you mind if I a photo ? – Not at all . 
A. take B. took C. taken D. am taking 
3. Would you mind ..in the front seat of the taxi ? 
A. sit B. sat C. sitting D. to sit 
4. We are delighted that you are interested ..protecting the environment . 
A. in B. at C. on D. for 
5. The glass into small pieces . 
A. breaks B. broke C. is broken D. are broken 
6. There were three competitions in the rice-cooking festival : , fire-making and rice-cooking. 
A. water-cooking B. water-making C. water-fetching D. water-drinking 
7. What’s special the fire-making contest ? 
A. with B. to C. for D. about 
8. Two team members try to make a fire by ..pieces of bamboo together . 
A. rub B. to rub C. rubbing D. rubbed 
9. They have to separate the rice .. the husk and then cook the rice . 
A. from B. with C. in D. of 
10. An English – speaking contest at Nguyen Hue School next month . 
A. will hold B. will be held C. holds D. was held 
11. The plumber said he ..........the faucets . 
A. can fix B. could fix C. can fixing D. could be fixed 
12. He said she pay him then. 
A. must B. will C. has to D. had to 
II. Match the question in column A to its suitable answer in column B : 
A B 
13. How long does it take before you can use the compost ? A.Wonderful . 
14. Have you tidied the bedrooms ? B. Six months. 
15. Could you collect my new ao dai at the tailor round the corner ? C. Yes , I have. 
16. What do you think about the festival ? D. Sure . I will. 
B. READING COMPREHENSION : 
I.Choose the word or phrase(A ,B,C,D)that best fits the blank space in the following passage: 
The Rice-cooking Festival 
 This report shows how the .(17)..festival was held . 
 The festival was held in the communal house yard about one kilometer away from a river . There were 
three competitions : (18).., fire-making and rice-cooking . The festival took one day. 
 In the water fetching contest one person from each team had to (19)to the river to get the (20) . 
 In the fire-making contest two team members had to make a fire in the ..(21)..way . They tried to 
rub pieces of bamboo together to make the fire . 
 Six people from each team took part ..(22).the rice-cooking contest . They had to separate the rice 
from the husk and then ..(23).. the rice . 
 After the three contests , all the points were (24)and the Thon Trieu group won the grand prize . 
The festival was wonderful. 
17. A. rice-cooking B. cooking-rice C. cook-rice D. rice-cook 
18. A. water-making B. water-fetching C. fetching-water D. water-cooking 
Gia sư Tài Năng Việt 
19. A. walk B. fetch C. run D. get 
20. A. rice B. fire C. point D. water 
21. A. traditional B. tradition C. traditionally D. by tradition 
22. A. on B. in C. with D. from 
23. A. eat B. enjoy C. cook D. taste 
24. A. given B. taken C. made D. added 
II. Read the passage carefully , then decide whether the following statements are true (T) or false 
(F) : 
 Ha Long – Bay of the Descending Dragon – is popular with both Vietnamese and international 
tourists. One of the attractions of Ha Long is the Bay’s calm water with limestone mountains . The Bay’s 
water is clear during the spring and early summer . Upon arriving in Ha Long City , visitors can go along 
Chay Beach . From the beach , they can hire a boat and go out to the Bay. It is here that the visitors can 
find some of Southeast Asia’s most beautiful sites . Dau Go Cave is one of the most beautiful caves at Ha 
Long . It was the cave in which General Tran Hung Dao hid wooden stakes to beat the Mongols in Bach 
Dang River in 1288. 
25 . Ha Long is popular with only Vietnamese tourists. 
26 . There are limestone mountains in Ha Long Bay. 
27 . The Bay’s water is clear in the spring and late summer . 
28 . When visitors arrive in Ha Long City , they can go along Chay Beach. 
29 . From Chay Beach , visitors can go to the Bay by boat . 
30 . One of the most beautiful caves at Ha Long is Dau Go Cave . 
31 . Tran Hung Dao was a General. 
32 . Tran Hung Dao hid wooden stakes in Dau Go Cave. 
C. WRITING : 
I. Choose the underlined word or phrase (A , B , C , or D ) that need correcting : 
33. Do you mind to go to the grocery to get me some sugar ? 
 A B C D 
34. I was listening to the radio when the door bell was ringing . 
 A B C D 
35. Nhi asked Nga if many tourists visit My Son every year. 
 A B C D 
36. Nga advised Nhi how going from My Son to Hoi An. 
 A B C D 
II. Choose one sentence that has the same meaning as the root one : 
37. People speak English all over the world . 
A. English was spoken all over the world. 
B. English spoke by people all over the world. 
C. English is spoken all over the world. 
D. English all over the world speak . 
38. Miss Lien wrote the letter . 
A. Miss Lien was written by the letter . 
B. The letter was written by Miss Lien. 
C. The letter wrote by Miss Lien . 
D. The letter is written by Miss Lien . 
39. “We are waiting for the school bus ”, said the children. 
A. The children said he was waiting for the school bus. 
B. The children said they are waiting for the school bus. 
C. The children said they were waiting for the school bus. 
D. The children said we were waiting for the school bus. 
40. John said, “Is Phong Nha Cave in southern Viet Nam , Nhi ?” 
A. John said Phong Nha Cave was in southern Viet Nam , Nhi. 
B. John asked Nhi was Phong Nha Cave in southern Viet Nam . 
C. John asked Nhi if was Phong Nha Cave in southern Viet Nam . 
Gia sư Tài Năng Việt 
D. John asked Nhi if Phong Nha Cave was in southern Viet Nam . 
The end – Good luck 
------------- 
PHÒNG GD&ĐT PHÙ CÁT HƯỚNG DẪN VÀ BIỂU ĐIỂM CHẤM 
 ĐỀ KIỂM TRA HỌC KÌ II – Năm học : 2009 – 2010 
 Môn Tiếng Anh lớp 8 
 Đề thi có 40 câu trắc nghiệm . Ghi 0,25 đ cho mỗi đáp án đúng 
1. B 2. B 3. C 4. A 5. C 6. C 7. D 8. C 9. A 10. B 
11. B 12. D 13. B 14. C 15. D 16. A 17. A 18. B 19. C 20. D 
21. A 22. B 23. C 24. D 25. F 26. T 27. F 28. T 29. T 30. T 
31. T 32. T 33. B 34. D 35. C 36. C 37. C 38. B 39. C 40. D 

File đính kèm:

  • pdfde_thi_hoc_ki_ii_mon_tieng_anh_lop_8_phong_gddt_phu_cat_co_d.pdf
Giáo án liên quan