Đề kiểm tra chất lượng học kỳ 1 môn Tiếng Anh Lớp 8 - Đề số 1+2 - Năm học 2017-2018 (Có đáp án)

I. Choose the best answer ( 2,5ms)

1. We _______ wear uniform when we are at school.

A. have to B. must C. can D. may

2. You should walk on the .

 A. street B. sidewalk C. road D. avenue

3. The red bag is than the blue one.

 A. cheaper B. cheapest C. as cheap D. more cheap

 4 I used with my grandmother when I was a little girl.

 A. to live B. live C. living D. lived

 5. Ba enjoys to music.

 A. listen B. listened C. listening D. listens

 6. Vietnamese language is different . English language.

 A. to B. from C. of D. for

 7. We must be there 8.30 and 9.15 .

 A. between B. on C. after D. before

 8. Pleiku city is . busier.

 A. become B. becoming C. becomes D. to become

9. “May I help you?” – “ .”

 A. What can I do for you? B. I’m afraid I’m busy now.

 C. Yes. That’s very kind of you. D. How can I help?

 10. It’s two years since I last . Joe.

A. see B. saw C. have seen D. seeing

II. Choose the word that has underlined part pronounced differently from the others. (1m)

1. A. definite B. quiet C. supplies D. migrant

2. A. helped B. asked C. increased D. prefered

3. A. character B. school C. teacher D. chemistry

4. A. earth B. heart C. earn D. heard

III. Give the correct form of the verbs in brackets. ( 2ms)

pdf6 trang | Chia sẻ: Bình Đặng | Ngày: 09/03/2024 | Lượt xem: 32 | Lượt tải: 0download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Đề kiểm tra chất lượng học kỳ 1 môn Tiếng Anh Lớp 8 - Đề số 1+2 - Năm học 2017-2018 (Có đáp án), để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
ĐỀ THI KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG HỌC KỲ 1 
Môn: TIẾNG ANH 8 
Năm học: 2017 – 2018 
(Thời gian làm bài 60 phút, không kể thời gian giao đề) 
Đề số 1 
I. Choose the best answer: (3pts) 
1.Lan is not old enough  a car. 
 a. drives b. to drive c. driving d. drive 
 2. Nga failed her English test. She  good enough to pass the test. 
 a. is b. is not c. was d. was not 
3. Do you enjoy ....................sports programs? 
 a. watching b. to watch c. watch d. watches 
4. Miss Loan ...................stay in Hue. 
 a. used to b. used c. uses d. to use 
5. Minh hates......................meals. 
 a. cook b. to cook c. cooking d. cooks 
6. Ba and his friends like traditional stories. 
 a. read b. reading c. to reading d. for reading 
7. My cousin David this town five years ago. 
 a. leaves b. is leaving c. left d. will leave 
8.  didn’t you go to the movies? – Because I had to do my homework. 
 a. What b. When c. Where d. Why 
9. Miss Chi has taught English 15 years 
 a. since b. for c. in d. with 
10. My family has lived in Can Tho 1983. 
 a. since b. but c. in d. on 
11. The doctor .................Nam should stay inside. 
 a. say b. says c. ask d. said 
12. My little sister was born  December. 
 a. at b. in c. on d. to 
II. Put the verbs in the correct form: (2pts) 
1. She used to ( be ) ........................ my neighbor. 
2. Miss Lan (live)........................ here for two weeks. 
3. She enjoys (draw ) ........................ 
4. Let’s (put) ........................ the armchair opposite the couch. 
III. Reading: 
 Ho Chi Minh Communist Youth Union was founded on March 26 ,1931 in Viet Nam. 
It builds character, love for nation and encourages good citizenship, soft skills and personal 
fitness. 
 Ho Chi Minh established the guidelines for the Vietnamese youth. 
The Union has many plans to help the community such as : helping the Handicapped , 
Cleaning the Environment, . 
 The recycling program can help people save natural recourses. The “ Rosy Smile ” 
program helps raising funds for the poor children. The “Green Sunday ” program makes 
the city more beautiful with clean streets, plenty of trees and flowers. It’s held on Sunday 
morning every month. 
True/False Statements: (2pts) 
1. ______ Ho Chi Minh Communist Youth Union was founded on November 20. 
2. ______ The “Rosy smile ” program can help people save natural resources. 
3. ______ The “ Green Sunday ’’ program makes the city more beautiful. 
4.______ The “ Green Sunday ” is held on Sunday morning every month. 
IV. Arrange the words in correct order:(2pts) 
1. used / I / to / on / live / a / farm 
-  
2. do / you / could / a / favor / me / ? 
-  
3. He / cook / has / to/ dinner / himself 
-  
4. must / I / tidy / the / bedroom 
-  
V . Rewrite the sentences : (1pt) 
 1. Tuan is strong . He can lift the table . ( enough ) 
 - Tuan 
2. “Lan should practice speaking Engish” 
 - He said....... 
ĐÁP ÁN ĐỀ THI KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG HỌC KỲ 1 
Môn: TIẾNG ANH 8 
Năm học: 2017 – 2018 
(Thời gian làm bài 60 phút, không kể thời gian giao đề) 
I. Choose the best answer: (3pts) mỗi câu đúng 0.25 điểm 
1.b 2.d 3.a 4.a 5.c 6.b 7.c 8.d 9.b 10.a 11.d 12.b 
 II. Put the verbs in the correct form: (2pts) mỗi câu đúng 0.5 điểm 
1. be 
2. has lived 
3. drawing 
4. put 
III. Reading:(2pts) mỗi câu đúng 0.5 điểm 
 1.F 2.F 3.T 4.T 
IV. Arrange the words in correct order:(2pts) mỗi câu đúng 0.5 điểm 
1. I used to live on a farm. 
2. Could you do me a favor? 
3. He has to cook dinner himself. 
4. I must tidy the bedroom. 
V . Rewrite the sentences : (1pt) mỗi câu đúng 0.5 điểm 
 1. Tuan is strong enough to lift the table. 
2. He said Lan should practice speaking English. 
Đề số 2 
 Mark 
 Teacher’s comment 
I. Choose the best answer ( 2,5ms) 
1. We _______ wear uniform when we are at school. 
A. have to B. must C. can D. may 
2. You should walk on the. 
 A. street B. sidewalk C. road D. avenue 
3. The red bag is  than the blue one. 
 A. cheaper B. cheapest C. as cheap D. more cheap 
 4 I used  with my grandmother when I was a little girl. 
 A. to live B. live C. living D. lived 
 5. Ba enjoys  to music. 
 A. listen B. listened C. listening D. listens 
 6. Vietnamese language is different. English language. 
 A. to B. from C. of D. for 
 7. We must be there  8.30 and 9.15 . 
 A. between B. on C. after D. before 
 8. Pleiku city is. busier. 
 A. become B. becoming C. becomes D. to become 
9. “May I help you?” – “..” 
 A. What can I do for you? B. I’m afraid I’m busy now. 
 C. Yes. That’s very kind of you. D. How can I help? 
 10. It’s two years since I last .................... Joe. 
A. see B. saw C. have seen D. seeing 
II. Choose the word that has underlined part pronounced differently from the others. (1m) 
1. A. definite B. quiet C. supplies D. migrant 
2. A. helped B. asked C. increased D. prefered 
3. A. character B. school C. teacher D. chemistry 
4. A. earth B. heart C. earn D. heard 
III. Give the correct form of the verbs in brackets. ( 2ms) 
 1. I ( know)___________ her for three years. 
 2. It often ( rain) ________________ in summer, but it (not rain) __________________ now. 
 3. The weather ( become) ________________ colder and colder in December. 
 4. Last night he (go) ______________ to bed early. 
IV. Rewrite the sentences that it has the unchanged meanings. (2ms). 
1. “ Take more exercises,” the doctor said to me. 
-> The doctor told me ______________________________________________ 
2. The last time I saw him was in 1985. 
-> I haven’t _____________________________________________________ 
3. He usually played tennis when he was young. 
-> He used to______________________________________________________ 
4. I expected my friends to arrive at 4 o’clock , but they arrived at 2.30. 
-> My friends ______________________________________________________ 
V. Read the text and answer the questions below: (2,5 ms) 
 In England boys and girls go to school five days a week. They don’t go to school on 
Saturdays and Sundays. Lessons usually begin at nine o’clock. Each lesson lasts forty-five 
minutes. At ten past eleven they have a quater of an hour break in which they drink milk. Some 
students eats sanwiches or biscuits which they bought from home. Then they have two lessons 
more. After that they have a lunch break. Some students go home for lunch , but many have it at 
school. At two o’clock school begins again. There are two more lessons. They go home at four 
o’clock. 
Answer: 
1/ Do students in England go to school on Saturdays? 
............................................................................................................................................................. 
2/ How long does each lesson last? 
............................................................................................................................................................. 
3/ What do the students do during the break? 
............................................................................................................................................................. 
4/ What time does school begin again? 
............................................................................................................................................................ 
5/ How many lessons do the students learn in the afternoon? 
............................................................................................................................................................. 
***** The end ***** 
KEY: 
I. Choose the best answer ( 2,5ms)( Mỗi câu đúng được 0,25 đ) 
1. A 2. B 3. A 4 . A 5. C. 
6. B 7. A 8. B 9. C 10. B 
III.Choose the word that has underlined part pronounced differently from the others. 
(1m)mỗi câu đúng được 0,25 đ 
1. A. 2. D 3. C. 4. B 
III. Give the correct form of the verbs in brackets. ( 2ms): Mỗi câu đúng được 0,5 đ 
1. have known 2. rains – isn’t raining 3. is becoming 4. went 
IV.Rewrite the sentences that it has the unchanged meanings. (2ms).Mỗi câu đúng 
được 0,5đ 
1. The doctor told me to take more exercises. 
2. I haven’t seen him since 1985. 
3. He used to play tennis when he was young. 
4. My friends arrived earlier than I expected. 
V. Read the text and answer the questions below: (2,5 ms) Mỗi câu đúng được 0,5 đ 
1/ No, they don’t 
2/ It lasts forty –five minutes 
3/ They drink milk, eat sanwiches or biscuits 
4/ It begins at 2 p.m / o’clock in the afternoon 
5/ They learn two (more) lessons. 
KIỂM TRA HỌC KÌ I 
Ma trËn 
Chñ ®Ò NhËn biÕt Th«ng hiÓu VËn dông Tæng 
TN TL TN TL TN TL 
I. Reading 5 
 2,5 
 5 
 2,5 
II. Language 
focus 
4 
 1 
 10 
 2,5 
 4 
 2 
18 
 5,5 
III. Writing 
4 
 2 
4 
 2 
Tæng 4 
 1 
15 
 5 
8 
 4 
27 
 10 

File đính kèm:

  • pdfde_kiem_tra_chat_luong_hoc_ky_1_mon_tieng_anh_lop_8_de_so_12.pdf