Đề kiểm tra chất lượng học kì II môn Tiếng Anh Lớp 8 - Năm học 2017-2018 (Có đáp án)

* Nghe (2 điểm)

I/ Listen and choose the correct answer. (1 điểm)

1. What is Mr. Kim doing in Ho Chi Minh City?

A. He is going on holiday. B.He is visiting his friends.

C.He is attending a meeting. D.He is visiting his parents

2. What time will the caller see Mr. Kim on Friday?

 A.2 p.m B.3 p.m C.3.30 p.m D.4 p.m

 3.What is the caller’s telephone number?

 A.0995 119 191 B.0559 119 191 C.0995 991 191 D.0905 199 911

4.The caller would like to have .with Mr. Kim.

A.a message B.a book C.a prensent D.an appointment

II/ Listen and decide whether the following statements are True (T) or False (F). (1 điểm)

1. Mr. Kim is a doctor.

2. The caller would like to leave a message for Mr. Kim.

3. Mr. Kim intends to come back Hanoi on Tuesday.

4. Mr. Kim is at the clinic at 5 p.m. on Friday.

5. The caller’s name is Kate Trinh.

* LANGUAGE FOCUS (3điểm)

pdf6 trang | Chia sẻ: Bình Đặng | Ngày: 09/03/2024 | Lượt xem: 33 | Lượt tải: 0download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Đề kiểm tra chất lượng học kì II môn Tiếng Anh Lớp 8 - Năm học 2017-2018 (Có đáp án), để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
 Gia Sư Tài Năng Việt 
1 
ĐỀ KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG HỌC KÌ II 
Môn: Tiếng anh 8 
 (ĐỀ CHÍNH THỨC) Năm học 2017- 2018 
 Thời gian làm bài : 45 phút 
A/ Ma trận. 
Cấp độ 
Chủ đề 
Nhận biết Thông hiểu Vận dụng Cộng 
Cấp độ thấp Cấp độ cao 
TNKQ TL TNKQ TL TNKQ TL TNKQ TL 
I. Listening Listen to a dialoge 
on the phone and 
choose the correct 
answer. 
 Listen to a 
dialoge on 
the phone 
and decide 
true or false. 
Số câu 8 
Số điểm 2 
Tỉ lệ 20% 
4 
 1 
 4 
 1 
 8 
 2 
20% 
II. Reading Read a text how to 
make compost and 
choose the correct 
words to complete 
the text 
 Read a text 
how to make 
compost and 
choose the 
correct 
words to 
complete the 
text 
Read a text 
about Great 
Wall of 
China and 
answer the 
question. 
Số câu 12 
Số điểm 3 
Tỉ lệ 30 % 
4 
 1 
 4 
 1 
4 
 1 
 12 
 3 
30% 
III. 
Vocabulary 
and 
structures 
- Past simple tense 
- Passsive 
- Reported speech 
Pronuonciation. 
 -Vocabulary 
involving 
the topic 
they have 
learnt. 
 - Structure 
with mind 
- Present 
perfect. 
Số câu 12 
Số điểm 3 
Tỉ lệ 30% 
4 
 1 
 4 
 1 
 4 
 1 
 12 
 3 
30% 
IV. Writing 
 Choose the 
best 
answer 
that is the 
same 
meaning 
with the 
italic 
sentence. 
 Write 
the 
second 
sentence 
so that it 
has the 
same 
meaning 
as the 
first one. 
Số câu 
Số điểm 
Tỉ lệ % 
 4 
 1 
 4 
 1 
8 
 2 
20% 
Tổng số câu 12 16 12 40 
 Gia Sư Tài Năng Việt 
2 
40 
Tổng số điểm 
10 
Tỉ lệ 100% 
 3 
 4 
 3 10 
100% 
B/ Đề bài 
* Nghe (2 điểm) 
I/ Listen and choose the correct answer. (1 điểm) 
1. What is Mr. Kim doing in Ho Chi Minh City? 
A. He is going on holiday. B.He is visiting his friends. 
C.He is attending a meeting. D.He is visiting his parents 
2. What time will the caller see Mr. Kim on Friday? 
 A.2 p.m B.3 p.m C.3.30 p.m D.4 p.m 
 3.What is the caller’s telephone number? 
 A.0995 119 191 B.0559 119 191 C.0995 991 191 D.0905 199 911 
4.The caller would like to have .with Mr. Kim. 
A.a message B.a book C.a prensent D.an appointment 
II/ Listen and decide whether the following statements are True (T) or False (F). (1 điểm) 
1. Mr. Kim is a doctor. 
2. The caller would like to leave a message for Mr. Kim. 
3. Mr. Kim intends to come back Hanoi on Tuesday. 
4. Mr. Kim is at the clinic at 5 p.m. on Friday. 
5. The caller’s name is Kate Trinh. 
* LANGUAGE FOCUS (3điểm) 
I/ Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the 
others: (1 điểm) 
1. A. catch B. church C. watch D. Christmas 
2. A. cloudy B. house C. bought D. sound 
3. A. fat B. festival C. grand D. man 
4. A. helped B. worked C. asked D. cleaned 
II/ Choose the word or phrase (A, B, C or D) which best completes each following sentence. 
(2điểm) 
1. She _______me she didn’t know what to do. 
 A. talked B. told C. said D. spoke 
2. Would you mind if I _______a photo? 
 A. takes B. take C. took D. taken 
3. The _______festival was held in the communal house yard. 
 A. rice- cook B. rice- cooking C. rice- cooker D. rice-cooked 
4. He has worked with the computer _______this early morning. 
 A. for B. from C. since D. until 
5. It is dangerous _______in this river. 
 Gia Sư Tài Năng Việt 
3 
 A. swim B. swam C. swimming D. to swim 
6. During his life, Thomas Edison made a lot of _______. 
 A. inventions B. discoveries C. findings D. phone calls 
7. Please tell me _______to get to the bus station. 
 A. why B. which C. what D. how 
8. Mary _______in a small house in the countryside. 
 A. lives B. live C. living D. lived 
* READ (3điểm) 
I/ Read the following passage then choose the best option: (2điểm) 
COMPOST 
Compost is a wonderful natural resource that helps plants grow well. Today I am going to tell 
you (1)______ to start a compost heap. (2)______ we must use only household and garden matter 
including tea leaves and egg shells, but we must (3)______ them first. (4)______ use any meat or 
grain products because this attracts rats. Find a place (5)______ your garden that gets a few hours 
of sunlight each day. The (6)______ also needs moisture but it will get this from condensation. 
Cover the heap with a sheet of strong- plastic if the weather is (7)______. Keep adding to pile 
and after six months your compost can be (8)______ for your fields, gardens. 
1.A. hot B. what C. where D. why 
 2.A. First B. Sencond C. Third D. Fourth 
 3.A. washing B. washed C. wash D. to wash 
 4.A. Don’t B. Do C. Not D. Did 
5.A. on B. at C. for D. in 
 6.A. compost B. glass C. bottles D. can 
7.A. wet B. warm C. cold D. hot 
 8.A. use B. used C. using D. to use 
Read the passage and answer the following questions. ( 1điểm) 
THE GREAT WALL OF CHINA 
In China, there is a wall that is 1,500 miles long. It is called the Great Wall of China. It winds 
uphill and down, through valleys and mountains. It was made by hand. The Great Wall of China 
was built from 246 to 209 BC. The people of China made it to keep out their enemies. There are 
watch towers all along the way. The Wall is made of brick and earth. It is high and wide on top. 
People can walk along the top as if it were a road. No other defense line has ever been made as 
long as the Great Wall of China. 
1. Where is the Great Wall? 
 ____________________________________________________________________________ 
2. How long is it? 
 ____________________________________________________________________________ 
3. When was it built? 
 ____________________________________________________________________________ 
4. What is it made of? 
 Gia Sư Tài Năng Việt 
4 
  ___________________________________________________________________________ 
* VIẾT ( 2điểm) 
I/ Choose the best answer (A, B, C or D) that is the same meaning with the italic sentence. 
 ( 1điểm) 
1. Alexander Graham Bell invented the telephone in 1876. 
 A. The telephone is invented by Alexander Graham Bell in 1876. 
B. The telephone was invented by Alexander Graham Bell in 1876. 
 C. The telephone in 1876 were invented by Alexander Graham Bell. 
D. The telephone will be invented by Alexander Graham Bell in 1876. 
2. We are interested in protecting environment. Our teacher is pleased. 
 A. Our teacher is pleased that we are interested in protecting environment. 
 B. We are interested in protecting environment that our teacher is pleased. 
 C. Our teacher is pleased to protect environment. 
 D. Our teacher is pleased to be interested in protecting environment. 
3. My father bought this house 2 years ago. 
 A. This house was bought by my father 2 years ago. 
 B. This house bought by my father 2 years ago. 
 C. This house were bought 2 years ago. 
 D. This house 2 years ago is bought by my father. 
4. The car is very beautiful. It is made in Japan. 
A. The car is very beautiful made in Japan. 
 B. The car made in Japan is very beautiful. 
 C. The car making in Japan is very beautiful. 
 D. The car is made beautiful in Japan. 
II/ Write the second sentence so that it has the same meaning as the first one. ( 1điểm) 
1. Clement Clarke Moore wrote the poem in 1823. 
 The poem _______________________________________________________________ 
2. People will melt the small glass pieces under the great heat. 
 The small glass pieces _____________________________________________________ 
3. “I love to go skiing in the winter.” Hoa said. 
 Hoa said ________________________________________________________________ 
4. “Do many tourists visit Ha Long Bay every year?” 
 I asked Nam _____________________________________________________________ 
***** THE END ***** 
 Gia Sư Tài Năng Việt 
5 
ĐÁP ÁN – BIỂU ĐIỂM KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG 
HỌC KÌ II 
 Môn: Tiếng anh 8 
 Năm học 2017- 2018 
* Nghe (2 điểm) 
I/ Listen and choose the correct answer. (1 điểm) 
1 2 3 4 
C B A D 
II/ Listen and decide whether the following statements are True (T) or False (F). 
1 2 3 4 
T F F F 
* LANGUAGE FOCUS (3điểm) 
I/ Choose the word whose underlined part is pronounced differently . (1 điểm) 
Mỗi đáp án đúng 0,25 điểm 
1 2 3 4 
D C B D 
II/ Choose the best option (from A, B, C or D) to complete each sentence. (3 điểm) 
Mỗi đáp án đúng 0,25 điểm 
1 2 3 4 5 6 7 8 
B C B C D A D A 
* READ (3điểm) 
I/ Read the following passage then choose the best option: (2điểm) 
1 2 3 4 5 6 7 8 
A A C A D A A B 
II/ Read the passage and answer the following questions. ( 1điểm) 
1. It is in China/ In China 
 Gia Sư Tài Năng Việt 
6 
2. It is 1,500 miles long. 
3. It was built from 246 to 209 BC 
4. It is made of brick and earth 
* VIẾT ( 2điểm) 
I/ Choose the best answer (A, B, C or D) that is the same meaning with the italic sentence. 
 ( 1điểm) 
1 2 3 4 
B A A B 
II/ Write the second sentence so that it has the same meaning as the first one. (2 điểm) 
Mỗi đáp án đúng 0,5 điểm. Sai từ, ngữ pháp không tính điểm. 
1. The poem was written in 1823 (by Clement Clarke Moore ) 
2. The small glass pieces will be melted under the great heat. 
3. Hoa said (that) she loved to go skiing in the winter. 
4. I asked Nam if many tourists visited Ha Long Bay every year 

File đính kèm:

  • pdfde_kiem_tra_chat_luong_hoc_ki_ii_mon_tieng_anh_lop_8_nam_hoc.pdf
Giáo án liên quan