Đề thi học sinh giỏi Tiếng anh lớp 8

PART VI - Read and fill a suitable word in each blanket:

Christmas is always held ________(1) December the twenty fifth every year. Every family in England decorates a Christmas tree and puts ________(2) in the middle of the living room. And Santa Claus plays an important _________(3) in this festival. There is a poem to relate him. In 1823, the patron saint of children, Saint Nicholas appeared in a poem ________(4) A Visit Saint Nicholas. The character in the poem _______(5) a fat jolly man who wore a _______ (6) suit and gave children ________ (7) on Christmas Eve. The poem, which was ________(8) by Clement Clarke Moore, an American professor, became popular __________(9) the USA. Santa Claus is based _______(10) the description of Saint Nicholas in this poem.

 

doc5 trang | Chia sẻ: dung89st | Ngày: 25/04/2016 | Lượt xem: 599 | Lượt tải: 24download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Đề thi học sinh giỏi Tiếng anh lớp 8, để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
ĐỀ CHÍNH THỨC
 Lưu ý: → 
Thí sinh không sử dụng bất kể tài liệu nào, kể cả từ điển.
 → 
Thí sinh làm bài trực tiếp vào đề thi, ghi câu trả lời vào các ô cho sẵn ở cuối các phần.
 → 
Riêng phần trắc nghiệm thí sinh chỉ ghi đáp án A, B, C hoặc D vào ô cho sẵn.
 →
Giám thị không giải thích gì thêm.
Điểm của toàn bài thi
Các giám khảo
Số phách
(Bằng số)
(Bằng chữ)
(Ký và ghi rõ họ tên)
(Do Trưởng Ban chấm thi ghi)
Giám khảo 1: 
Giám khảo 2: 
PART I - Choose the word A, B, C or D whose underlined part is pronounced differently from the others. 
A. rubbish
B. uniform
C. umbrella 
D. thumb
A. appear 
B. weather 
C. bread 
D. headache
A. project 
B. belong 
C.  woman
D. concert
A. think
B. though 
C. mother
D. these
A. eraser
B. baseball
C. suitcase
D. waterfall
 Choose the word A, B, C or D whose main stress is different from the others in the group.
A. pencil
B. raincoat
C. arrive
D. notebook
A. enjoyable 
B. power 
C. permission 
D. explore
A. photography 
B. minority 
C. heroic 
D. visit
A. translation
B. difficult
C. unluckily 
D. agree
A. Vietnamese 
B. engineer
C. celebration
D. product 
Your answers:
1. 
2. 
3.
4. 
5. 
6. 
7. 
8. 
9.
10.
PART II- Choose the best answers to completes each sentence. 
1. Hoa __________________ coins and stamps since she was six.
A. was collecting
B. has collected 
C. collected 
D. will collect 
2. His brother is a _________________ boy. He always tells a joke.
A. handsome
B. humorous
C. sociable
D. energetic
3. Do you mind if I __________________ your car to work?
A. drive
B. driving
C. to drive
D. drove
4. They are ____________ that their son won the championship.
A. delighted
B. pleasing
C. sad
D. interesting 
5. My sister regretting ___________ Mai’s glasses yesterday.
A. to break
B. broken
C. breaking
D. break
6. Hoa dances more _______________ than her classmates.
A. beauty
B. beautiful
C. beautifully 
D. beautify
7. They will hold a meeting in the large room ____________ the morning of next Sunday.
A. in
B. on
C. at
D. of
8. Minh loves playing chess _____________ his sister enjoys skipping in their free time.
A. when
B. because
C. while
D. during
9. One hundred dollars ______________ an big amount of money for her.
A. is
B. are
C. were
D. is being
10. Don’t overheat the victim _____________ blankets or coats.
A. on
B. for
C. with
D. from
11. We are going to __________ a small plane to Ha Long Bay this weekend.
A. drive
B. ride
C. take
D. give
12. They as well as Mai ___________________ in the field at this time last Sunday.
A. was working
B. were working
C. has worked
D. have worked
13. Thanks _______ Alexander Graham Bell’s invention, I can communicate with each other easily.
A. for
B. from
C. on
D.to 
14. We must _________ the environment from the pollution every day.
A. save
B. protest
C. protect
D. waste 
15. In our opinion, there are a lot of differences _________ two twins.
A. from
B. without
C. with
D. between
16. If you _______________ your work, let’s play volleyball with them in the garden.
A. finish
B. are finishing
C. have finished
D. will finish
17. Have a picnic with ______________ in the mountain tomorrow.
A. Hanh and I
B. Hanh and me
C. I and Hanh
D. me and Hanh
18. Study is no _____________ restricted to just one location.
A. longer
B. long
C. longest
D. the longest
19. My son was hit _______________ a stick while he was working in the field. 
A. by
B. with
C. without
D. out
20. Nam and Manh have played badminton for two hours, but __________ of them are tired.
A. none
B. both
C. neither
D. all
Your answers:
1. 
2. 
3. 
4. 
5. 
6. 
7. 
8. 
9. 
10.
11. 
12. 
13. 
14. 
15. 
16. 
17. 
18. 
19. 
20
PART III - Put the correct form of the words:
Joanne wants to become a __________ in the future. (science)
Many rural areas in Viet Nam have been __________ in the last few years. (urban)
The book was so ________ that we didn’t want to read it. (interest)
There are a lot of _______________ in the competition. (contest)
Linda’s __________ made the party less exciting. (absent)
He didn’t win the championship, so he felt very _____________ . (hope)
Because of his _________, they failed the exam. (lazy)
Vinamilk company has served customers a lot of _____________ recently. (produce)
Tet holiday is one of the most important __________ for Vietnamese people. (celebrate)
Laura loves all of Vietnamese dishes, _______________ Nem. (special)
Your answers:
1. 
2. 
3. 
4. 
5. 
6. 
7. 
8. 
9. 
10.
 PART IV - Find and correct a mistake in each sentence:
The boy was enough intelligent to solve that problem.
The girl helped me with the needlework yesterday is my classmate.
They asked their friends not play soccer in the road.
Hanh is the same weigh as my sister.
It is careless for you to leave your book on the train. 
My brother used to going to the movies with our father.
Hoa asked me if I could have a picnic with her in the country or not.
Most of monkeys both in the forest and in the zoo are interesting in bananas.
It takes Nam thirty minutes going to school on foot everyday. 
Not only Ha but also her friends was present in my fifteenth birthday party. 
Your answers:
1. 
6. 
2. 
7. 
3. 
8. 
4. 
9. 
5. 
10. 
Part V- Choose the most suitable answer A, B, C, or D to complete the following passage.
Air pollution is caused ________(1) ill health in human beings. In a lot of countries, there are ________(2) limiting the amount of smoke factories can produce although there is not enough _______(3) on the effects of smoke on the atmosphere. Doctors have ________(4) that air pollution causes ________ (5) diseases. The gases from the exhausts of cars _______(6) also increased air pollution in most cities. The ________ (7) of petrol produces a poisonous gas, which is often collected in busy streets circled by high buildings. Children _______(8) in areas where there is a lot of lead in the atmosphere can not think as ________(9) as other children, and are clumsy when they _______(10) their hands. 
A. from 	B. on 	C. over 	D. of
A. laws 	B. ideas 	C. problems 	D. regulations
A. news 	B. article 	C. information 	D. newspaper
A. agreed 	B. pointed 	C. disagreed 	D. proved
A. lung 	B. heart 	C. liver 	D. stomach
A. had 	B. have 	C. has 	D. having
A. water 	B. lead 	C. gas 	D. exhaust
A. lived 	B. live 	C. to live 	D. living
A. quick 	B. slowly 	C. quickly 	D. slow
A. touch 	B. use 	C. handle 	D. collect
Your answers:
1. 
2. 
3. 
4. 
5. 
6. 
7. 
8. 
9. 
10.
PART VI - Read and fill a suitable word in each blanket:
Christmas is always held ________(1) December the twenty fifth every year. Every family in England decorates a Christmas tree and puts ________(2) in the middle of the living room. And Santa Claus plays an important _________(3) in this festival. There is a poem to relate him. In 1823, the patron saint of children, Saint Nicholas appeared in a poem ________(4) A Visit Saint Nicholas. The character in the poem _______(5) a fat jolly man who wore a _______ (6) suit and gave children ________ (7) on Christmas Eve. The poem, which was ________(8) by Clement Clarke Moore, an American professor, became popular __________(9) the USA. Santa Claus is based _______(10) the description of Saint Nicholas in this poem. 
Your answers:
1. 
2. 
3. 
4. 
5. 
6. 
7. 
8. 
9. 
10.
Part VII- Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence.
It is over two years since they left their homeland. (They haven’t )
“How many cars are there in front of your house, Mai?” I said (I asked ...)
No one introduced me to newcomers in the festival. (I ..)
The food was too bad for the children to eat. (The food was so )
It’s no use persuading her to join in that activity. (There is no ..)
I am on the fifth page of the essay I am typing. (So far )
The dog keeps stealing my socks. (The dog is ...)
Hoa found it easy to translate this poem into French. (Hoa had no ..)
Collect all of dirty clothes by 8 o’clock tomorrow morning. (Let all )
Mary is the most graceful girl at school. (No girl ..)
Your answers:
1. 
...................................................................................................................................................................................................
2. 
...................................................................................................................................................................................................
3. 
...................................................................................................................................................................................................
4. 
...................................................................................................................................................................................................
5. 
...................................................................................................................................................................................................
6. 
...................................................................................................................................................................................................
7. 
...................................................................................................................................................................................................
8. 
...................................................................................................................................................................................................
9. 
...................................................................................................................................................................................................
10.
...................................................................................................................................................................................................
Part VIII- Write a letter about 100 – 120 words to a pen friend about your neighborhood. 
............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
PART I –points
1. B
2.A
3.C
4. A
5. D 
6. C
7. B 
8. D 
9. B
10. D
PART II - points
1. B
2. B
3. A
4. A
5. C
6. C
7. B
8. C
9. A
10. C
11. C
12. B
13. D
14. C
15. D
16. C
17. B
18. A
19. B
20. C
PART III –points
 1. scientist 	2. urbanized 	3. uninteresting 	4. participation 	5. absence 
 6. hopeless 	7. laziness 	8. products 	9. contestants 	10 especially
 PART IV – points
1. enough intelligent - intelligent enough
6. going - go
2. helped - helping
7. if - whether
3. play - to play
8. interesting - interested 
4. weigh - weight
9. going - to go 
5. for - of
10. was - were 
Part V – points
1. D
2. A
3. C
4. D
5. A
6. B
7. B
8. D
9. C
10.B
PART VI – points
1. ON
2. IT
3. PART/ROLE
4. CALLED
5. WAS
6. RED
7. PRESENTS
8. WRITTEN
9. WITH
10.ON
Part VII- points
They haven’t come back their homeland for over two years.
I asked Mai how many cars there were in front of her/his house.
I wasn’t introduced to newcomers in the festival. 
The food was so bad that the children couldn’t eat it.
There is no point in persuading her to join in that activity. 
So far I have typed five pages of the essay. 
The dog is always stealing my socks. 
Hoa had no difficulty in translating this poem into French. 
Let all of dirty clothes be collected by 8 o’clock tomorrow morning. 
Mary is the most graceful girl at school. (No girl at school is as graceful as Mary.
Part VIII- ( điểm) 
 - Nội dung (content): 1.5 điểm
	- Từ vựng (vocabulary): 0.5 điểm
- Ngữ pháp (grammar): 0.5 điểm
	- Tính mạch lạc và trôi chảy (coherence and cohesion) + độ dài (length): 0.5 điểm
	- Sai dưới 4 lỗi không trừ điểm.	
	- Sai trên 4 lỗi, hoặc sai những lỗi nặng trừ 0.5 điểm/1 lỗi.

File đính kèm:

  • docde_thi_hsg_anh_8_20150726_091032.doc