Đề thi chọn học sinh giỏi cấp huyện lớp 8 THCS năm học 2014-2015 môn thi: Tiếng Anh

Part 2. Give the correct form of the verbs in brackets. (2 points)

1. You (use) .to play chess when you were younger?

2. Mai (telephone). you when she comes back.

3. Mr Binh knows how to drive a car although he (not learn) . it yet.

4. They (watch) . their favorite TV programs at the moment ?

5. Mary and John are neighbors. They (know) each other for a long time.

6. They (arrive) . in New York yesterday?

7. My mother is tired enough (cook) .tonight.

8. The teacher asked me (not make) .noise in class.

9. The boys like (play) games but hate doing lessons.

10. This is the first time I (be) . to Ha Noi.

 

doc8 trang | Chia sẻ: dung89st | Ngày: 20/04/2016 | Lượt xem: 309 | Lượt tải: 12download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Đề thi chọn học sinh giỏi cấp huyện lớp 8 THCS năm học 2014-2015 môn thi: Tiếng Anh, để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
PHÒNG GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO
HUYỆN NA HANG
Đề chính thức
ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI CẤP HUYỆN LỚP 8 THCS
Năm học 2014-2015
Môn thi: Tiếng Anh
Thời gian: 150 phút
(Không kể thời gian giao đề)
Đề thi này có 6 trang. (Thí sinh làm bài trên tờ đề thi)
Điểm bài thi
Họ, tên, chữ ký
Số phách
(Do Chủ tịch Hội đồng chấm thi ghi)
Bằng số
Bằng chữ
- Giám khảo 1:
.................................................................
- Giám khảo 2: 
..................................................................
SECTION I: LISTENING (2 points)
Phần nghe có 2 bài, mỗi bài được nghe 2 lần, mỗi lần cách nhau 10 giây.
Trước mỗi bài nghe thí sinh có 1 phút để đọc bài.
Mở đầu và kết thúc phần nghe là một đoạn nhạc. 
Part 1: Listen and fill in the missing information (1point).
	My name is Maurizio Celi, I come from Bologna, a city in the north of Italy. I'm a (1)  at the University of Bologna. I'm studying (2) .... languages - English and (3)... . I also know a little Spanish so I can speak (4) . languages. I'm enjoying the course a lot, but it's really hard work. The course started three years ago. 
	I live at home with my parents and my sister. My brother went to work in the United States last year. After I (5) .., I'm going to work as a translator. I hope so, anyway. 
Your answers:
1 ..
2....................
3..................
4.....................
5....................
Part 2: Listen and circle the correct answer for each question you hear (1point).
1. 	A. Spanish	B. English	C. Chinese
2. 	A. 200 million	B. 400 million	C. 600 million
3. 	A. fewer	B. the same	C. more
4. 	A. 65%	B. 80%	C. 95%
5. 	A. Thailand	B. Mexico	C. Singapore
SECTION II: GRAMMAR AND STRUCTURES (10 points)
Part 1. Choose the best answer by circling its corresponding letter A, B, C or D. (5 points)
1. Jack is. . His jokes often make his friends laugh a lot.
	A. generous	 B. humorous C. easy-going D. unusual
2. I’m sorry. I’m notto help you lift the table.
	A. enough strong B. too strong C. strong enough D. enough strength.
3. We.in our present house for 5 years.
	A. live B. have lived C. are living D. lived.
4. We used to wash clothes by hand. Now we have a.
	A. washing machine B. dishwasher C. hair dryer D. refrigerator.
5."Don’t shout", I said to Jim.
	A. I told Jim don't shout	B. I told to Jim not to shout
	C. I told Jim not to shout	D. I said to Jim don't shout. 
6. She went to market without. anything.
	A. buy	B. to buy	C. bought	D. buying
7. It’s at least a month since.John.
 	A. I last seen B. I have last seen C. I last see 	D. I last saw
8. I like my sister’s house. It is a 
 	A. new beautiful house B. beautiful house new 
 	C. beautiful new house D. new house beautiful
9. Living in the country is not expensive. And it isn’t complex .
 	A. either 	B. too C. neither D. so
10. The new shopping mall is quite ..the present shopping area.
 	A. different from B. the same C. like to D. similar
11. “What ?” – “She is very nice.”
 A. did Sandra like B. is Sandra like C. does Sandra like D. was Sandra like
12. Thank you very much .................... the Christmas gift .
	A. of	B. with	C. for	D. about
13. Life here is very .
 	 A. peace 	B. peacefully 	C. peaceful 	D. peacefulness
14. It is raining outside, and Tom brought his umbrella with him..he wouldn’t get wet.
A. so as to 	B. in order 	C. so that 	D. in order to
15. Hoa’s friend will visit herChristmas Day.
	A. on B. in	C. at	D. for
16. A: Could you me a favor? –B: No problem.
	A. do	B. give C. make D. bring
17. Mai: Who repaired the bike for you? –Nam: Nobody. I repaired it.
	A. themselves B. myself C. itself D. ourselves
18. Don’t go.. It’s too cold.
	A. downstairs B. upstairs C. inside D. outside
19. Mrs. Nga speaks English...
	A. good B. goodly C. well D. bad
20. Mr. Green’s house is. than Mr. Black’s flat.
	A. more comfortable	 C. comfortabler
	B. most comfortable	 D. comfortablest
21. “.bad weather we are having this summer!” said the woman.
 A. What a	 B. How	 C. What	 D. How this
22. Helen is my aunt’s daughter so she is my
 A. sister	 B. cousin	 C. niece	 D. friend
23. I would rather you .me the story.
	A. tell	B. told	C. to tell	D. telling
24. That’s a . building.
	A. five- floor	B. five- floors	C. five- floor’s	D. five- floors’
25. .is a book in which you can look up telephone number.
 	A. Mobile phone 	 C. Telephone directory 
	B. Public telephone D. Answering machine
Part 2. Give the correct form of the verbs in brackets. (2 points)
1. You (use) ..to play chess when you were younger?
2. Mai (telephone)............... you when she comes back.
3. Mr Binh knows how to drive a car although he (not learn) ............ it yet.
4. They (watch).. their favorite TV programs at the moment ?
5. Mary and John are neighbors. They (know) each other for a long time.
6. They (arrive). in New York yesterday?
7. My mother is tired enough (cook) ..tonight.
8. The teacher asked me (not make) ..noise in class.
9. The boys like (play) games but hate doing lessons.
10. This is the first time I (be)... to Ha Noi.
Your answers:
1. ..
3. 
5
7.
9. 
2. 
4. ..
6. .
8. .
10. .
Part 3. Give the correct form of words in the brackets. (2 points) 
1. Life is more ___________________________ now. 
COMFORT
2. There are many cultural___________________________between his country and mine. 
DIFFER
3. It is ___________________________to eat much sugar and fat. 
HEALTH
4. There was no ___________________________for his absence from class yesterday. 
EXPLAIN
5. This knife is ___________________________It can’t cut anything 	
USE
6. I’ d like to visit Australia because Australian people are very __________
FRIEND
7. She looks more ___________________________ than her sister
BEAUTY
8. She has short ___________________________ hair. 
CURL
9. The film was so boring that she fell ___________________________ 
SLEEP
10. I want to go out but it’s raining ___________________________ 
HEAVY
Part 4. Complete the following questions with the correct preposition (1 point)
1. Warm clothes protect us ___________________ bad weather.
2. We haven’t seen him ___________________ last month.
3. He had an accident and was taken ___________________hospital.
4. He borrowed $ 100___________________his father
5. Jane fell ___________________her bike and hit head on the road
SECTION III: READING COMPREHENSION (4 points) 
Part 1. Read the following passage and circle the correct answer for each of the questions (1 point)
How to use a bicycle?
1- Don’t ride a bicycle which is not the right size for you.
2- Check a bicycle before using it and make sure that the brakes and steering- wheel work properly and the tyres have enough air in them.
3- When riding a bicycle, always use a cycling track at the side of the road when there is one.
4- Don’t ride too fast, especially when going down hills and turning corners.
5- Control the speed of your bicycle with your brakes, but always use them gently.
6. When in a group, always ride in single file.
7- Always keep to the side of the road, do not ride in the middle of the road or weave back and forth on the road.
	*Choose the best answer.
1. You should ride a bicycle which is ......
 	A. higher than you are	 	C. your right side
B. with high seat 	D. your favorite
2. Which part of your bicycle is used for changing direction?
A. The front wheel	C. The tyres
B. The steering wheel. 	D. The back wheel
3. When is the most dangerous to ride fast?
A. When riding along the roads C. When going down hills
B. When turning corner 	 D. B & C are right
4. Which part of a bicycle do you use to control the speed?
A. The brake B. The lights C. The chains	D. None of the above
5. When you are in hurry, you can ...........
A. ride in the middle of the road	 C. ride dangerously
B. weave back and forth 	 D. ride in a cycling track
Part 2. Read the following passage then choose the best word to fill in each numbered gap by circling its corresponding letter A, B, C, or D. (2 points)
California is the (1) famous state in the USA. It isn’t (2) biggest state; that’s Alaska, but it (3) the largest population and it’s certainly the most important state (4) the US economy. It’s richer (5) most countries in the world. The coast has (6) of the best climates in the USA; (7) is warmer and dryer than most places. Some people would also (8) it’s the most beautiful! But California has some (9); Los Angeles has one of the worst crime rates (10) any US city.
1. A. much
B. many
C. more
D. most
2. A. a
B. an
C. the
D. than
3. A. is
B. be
C. have
D. has
4. A. of
B. for
C. at
D. with
5. A. than
B. as
C. to
D. with
6. A. the 
B. one
C. a
D. an 
7. A. He
B. She
C. It
D. State
8. A. say
B. tell
C. speak
D. know
9. A. problem
B. problems
C. thing
D. things
10. A. in
B. among
C. of
D. as
Part 3. Read the following dialogue passage and fill in each gap with one suitable word (2 points).
The country is (1) ___________________beautiful than a town and more pleasant to live in. Many people think so, and go to the country (2)___________________ the summer holiday though they can't live (3)___________________ all the year round. Some have cottage built in a village (4)___________________ that they can go there whenever they (5)___________________ find the time.
 English villages are not alike, but (6) ___________________ some ways they are not very different from (7)___________________ other. Almost every village (8) ___________________ a church, the round or square tower of which can (9)___________________ seen from many miles around. Surrounding the church is the church yard, (10)___________________ people are buried.
SECTION IV: WRITING (3 points)
Part 1. Rewrite the following sentences beginning with the given words so that the meaning stays the same. (2 points)
1. It’s a long time since we became close friends. 	We have 2. No one is more intelligent than her in our school.
	She
3. ‘Can I borrow your bike, Nga?’, Nam asked.
	Nam asked Nga ..
4. He’d rather play golf than tennis.
	He prefers.. 
5. When did you start playing the piano?
	How long? 6. Your younger brother is too weak to lift that box
	Your brother is not...
7. Hung is interested in collecting stamps
	Hung’s..
8. We spend five hours studying English everyday.
 It..
9. It has been raining for five hours.
 It started.
10. It isn’t necessary for you to set off early. 
	You don’t...
Part 2. Rearrange the words in the correct orders to make meaningful sentence. (1 point) 
1. building/ tallest/ world./ the / is/ This/ the/ in/ 
.
2. listens/ father/ music/ Her/ in/ often/ to/ free time./ his/ traditional/
3. Will/ party?/ meet/ friends/ old/ they/ at/ the/ their/ 
4. think/ coat/ Do/ much/ big/ this/ blue/ is?/ how/ you/ 
5. coffee./ to/ It’s / drink / for / not / children / good /
_________THE END_______
PHÒNG GD&ĐT NA HANG
ĐÁP ÁN, HƯỚNG DẪN CHẤM KỲ THI CHỌN HSG CẤP HUYỆN 
LỚP 8 THCS NĂM HỌC 2014-2015
 MÔN: TIẾNG ANH
Total points: 20.
SECTION I: LISTENING (2 points).
Question 1: Listen and fill in the missing information (1 point).
1. student	2. modern	 3. Russian 	 4. four 	 5. graduate
Question2:Listen and circle the correct answer for each question you hear
 (1 point)
	1. C	2. B	 3. C	 4. B	 5. C
SECTION II: GRAMMAR AND STRUCTURES (10 points)
 Part 1. Choose the best answer A, B, C or D. (5 points)
B
6. D
11. B
16. A
21. C
C
7. D
12. C
17. B
22. C
B
8. A
13. C
18. D
23. B
A
9. A
14. C
19. C
24. A
C
10. A
15. A
20. A
25. C
	Part 2. Give the correct form of the verbs in brackets. (2 points)
1. Did you use ; 	2. will telephone; 3. hasn’t learned/ learnt
4. Are they watching	5. have known	6. Did they arrive	7. to cook
8. not to make	9. playing	10. have been
 Part 3. Give the correct form of words in the brackets. (2 points)
1. comfortable
2. differences
3. unhealthy
4. explanation
5. useless
6. friendly
7. beautiful
8. curly
9. asleep
10. heavily
 Part 4. Prepositions (1 point)
1. from
2. since
3. to
4. from	
5. off 
SECTION III: READING COMPREHENSION: (4 points)
Part 1. Read the following passage and circle the correct answer for each of the questions (1 point)
1. C. your right side	2. B. The steering wheel. 	
3. D. B & C are right	4. A. The brake	 5. C. ride dangerously
 Part 2. Read the following passage then choose the best word to fill in each gap by circling its corresponding letter A, B, C, or D. (2 points)
	1. D	2. C	3. D	4. B 	5. A	
	6. B	7. C	8. A	9. B	10. C 
Part 3: Read the following passage and fill in each gap with one suitable word (2 points).
1. more
3. there
5. can	
7. each	
9. be
2. for
4. so	
6. in
8. has
10. where
SECTION IV: WRITING (3 points)
Part 1. Rewrite the following sentences beginning with the given words so that the meaning stays the same. (2 points)
1. We have become close friend for a long time
2. She is the most intelligent student/girl in our school.
3. Nam asked Nga to lend him her bike./Nam asked Nga if he could borrow her bike.
4. He prefers golf to tennis/ He prefers playing golf to (playing) tennis
5. How long have you played the piano?
6. Your brother is not strong enough to lift that box.
7. Hung’s hobby is collecting stamps.
 8. It takes us five hours to study English everyday
 9. It started raining five hours ago
 10. You don’t need/ have to set off early
	2. Rearrange the words in the correct orders to make meaningful sentence. (1 point) 
	1. This building is the tallest in the world.
	(This is the tallest building in the world)
	2. Her father often listens to traditional music in his free time.
	3. Will they meet their old friends at the party? 
	4. Do you think how much this big blue coat is?
	5. It’s not good for growing children to drink coffee.

File đính kèm:

  • docDe_thi_HSG_Anh_Van_8_NH_20142015_20150726_122715.doc