Đề luyện thi THPT quốc gia môn thi: Tiếng anh

Question 47: Only in the last few days ___ to repair the swimming pool

A. anything has been doneB. has done anythingC. has anything been doneD. has there anything been done

Question 48: “Hello, I’d like to speak to Mr. Green, please “ – “______”

A. Sorry, can you say that again? B. I’m sorry, I’ll call again later

C. I’m afraid I don’t know D. Let’s wait

Question 49 :___ percent in the population of Canada speak English?

A. How many B. How much C. What D. Which

Question 50 : ‘’ Would you mind turning down your stereo ?’’ - “______”

A. I’m really sorry! I ‘m not paying attention B. Oh! I’m sorry! I didn’t realize that

C. No. I don’t D. Yes, I do

 

docx5 trang | Chia sẻ: dung89st | Ngày: 11/05/2016 | Lượt xem: 786 | Lượt tải: 3download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Đề luyện thi THPT quốc gia môn thi: Tiếng anh, để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
SỞ GD- ĐT VĨNH PHÚC
TRƯỜNG THPT LIỄN SƠN
(ĐỀ LUYỆN 009)
ĐỀ THI THPT QUỐC GIA NĂM 2015
MÔN THI: TIẾNG ANH 
Thời gian: 90 phút
PHẦN TRẮC NGHIỆM (8 điểm)	
Read the following passage and mark the letter A,B,C, D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks.
Looking for an unforgettable way to celebrate that special occasion? Well, the (1)__of options open today’s youngster – or even “ oldster” for that matter, is a far cry from the traditional party or restaurant visit. No longer is it (2)__sufficient to invite your friends round , buy some food and get a barker to produce a cake. No, today’s birthday boy or girl is looking for something out of the ordinary, ranging from the (3)__ expensive to the downright dangerous. Anything goes, as long as it is unusual and impressive.
Top of this year ‘s popular (4)__are as follows: taking some friends rally driving , helicopter lessons, plane trip and parachuting , and hot air ballooning . Then there is always group bungee jumping or taking your buddies on a stomach – churning , while water rafting (5)__down rapids.
The desire of adventurous celebration is not restricted to the (6)__. I recently met an octogenarian who celebrated (7)__the milestone of eighty by having a fly lesson.
Of course, if you have money the world is your oyster. A very rich relation of mine flew fifty of his friends to a Caribbean island to mark the passing of his half century. Unfortunately I was only a (8)__relation.
Undoubtedly, the more traditional forms of celebration do continue to (9)__the less extravagant or less adventurous among us. However, with my own half century looming on the horizon I would not say no to a weekend in Paris and a meal at the Eiffel Tower. I can (10)__dream. Perhaps by the time I’m eighty I’ll be able to afford it.
Question 1: A. scale	B. degree	C. range	D. variance
Question 2: A. hoped	B. decided	C. marked	D. considered
Question 3: A. perfectly	B. dearly	C. outrageously	D. explicity
Question 4: A. experiments 	B. extravagances.	C. exposures	D. expenses
Question 5: A. ride	B. travel	C. voyage	D. crossing
Question 6: A. adolescents	B. teenagers	C. youth	D. young
Question 7: A. attaining 	B. arriving	C. reaching	D. getting
Question 8: A. distant	B. remote	C. faraway	D. slight
Question 9: A. pacify	B. satisfy	C. distract	D. absorb
Question 10:A. however 	B. but	C. nevertheless	D. anyway
Mark the letter A,B,C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.
Question 11: A. invalid 	B. predict	C. pretend	D. preface
Question 12: A. mausoleum	B. conservative	C. disqualify	D. magnificant
Question 13: A. nuclear	B. province	C. construct	D. complex
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest ones
Question 14: A. amused 	B. supposed 	C. expressed 	D. pleased
Question 15: A. account 	B. south 	C. southern	D. amount
Mark the letter A,B,C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that could best replace the underlined part without changing the meaning of the sentence 
Question 16: Hypertension is one of the most widespread and potential dangerous diseases
A. colossal	B. popular	C. common	D. scattered
Question17 : In the United States, a party can nominate a single candidate for office
A. refuse	B. keep	C. change	D. name
Question 18 : The sales of drugs is controlled by law in most of countries
A. permitted	B. restricted	C. illegal	D. binding 
Question 19: I told you clearly and definitely not to write your answers in pencil, Smith!
A. considerably	B. thoroughly	C. altogether	D. specificially
Question 20 : A brief outlined of the course and bibliography were handed out to the students at the first meeting
A. dispensed	B. dispered	C. distributed	D. contributed
Read the following passage and mark the letter A,B,C, D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions
One of the seven wonders of the ancient world, the Great Pyramid of Giza was a monument of wisdom and prophecy built as a tomb for Pharaoh Cheops in 2720 B.C . Despite its antiquity, certain aspects of its construction makes it one of the truly wonders of the world. The thirteen- acre structure near the Nile river is a solid mass of stone blocks covered with limestone. Inside are the number of hidden passageways and the burial chamber of the Pharaoh. It is the largest single structure in the world. The four sides of the pyramid are aligned almost exactly on true north, south, east and west-an incredible engineering feat. The ancient Egyptians were sun worshippers and great astronomers, so computations for the Great Pyramid were based on astronomical observations.
Explorations and detailed examinations of the base of the structure reveal many intersecting lines. Further scientific study indicates that these represent a type of timeline of events – past, present and future. . Many of the events have been interpreted and found to coincide with known facts of the past. Others are prophesied for future generations and are currently under investigation. Many believe that pyramids have supernatural powers and this one is no exception. Some researchers even associate it with extraterrestrial beings of ancient past.
Was this superstructure made by ordinary beings, or one built by a race far superior to any known today?
Question 21: What has research of the base revealed?
A.there are cracks in the foundation	B. Tomb robbers have stolen the Pharaoh’s body
C. The lines represent important events	D. A superior race of people built in
Question 22: Extraterrestrial beings are___.
A. very strong workers	B. astronomers in the ancient times
C. researchers in Egyptology	D. living beings from other planets
Question 23:What was the most probable reason for providing so many hidden passages
A.To allow the weight of the pyramid to settle evenly	B. To permit the high priests to pray at night
B. To enable the Pharaoh’s family to bring food for his journey to the afterlife
D. To keep grave robbers from finding the tomb and the treasure buried with the pharaoh
Question 24: The word feat in the first paragraph is closet in meaning to ____.
A. accomplishment	B. Appendage	C. festivity	D. structure
Question 25: What do the intersecting lines in the base symbolize?
A.Architects’plan for the hidden passages	B. Pathways of the great solar bodies
C. Astrological computations	D. Dates of important events taking place throughout time
Question 26 : In the second passage , the word ‘ prophesied’ is closest in meaning to ____.
A. affiliated	B. precipitated	C. terminated	D. foretold
Question 27: What is the best title for the passage?
A.Symbolism of the Great Pyramid	B. Problems with the Construction of the Great Pyramid
C. Wonders of the Great Pyramid of Giza	D. Exploration of the Burial Chamber of Cheops
Question 28: On what did the ancient Egyptians base their calculations?
	A. Observation of the celestial bodies	B. Advanced technology
	C. Advanced tools of measurement	D. knowledge of the earth’s surface
Question 29: Why was the Great Pyramid constructed?
	A. As a solar observatory	B. As a religious temple
	C. As a tomb for the Pharaoh	D. as an engineering feat
Question 30:Why is the Great Pyramid of Giza considered one of the seven wonders of the world?
A.it is perfectly aligned with the four cardinal points of the compass and contains many prophecies
B. It was selected of the tomb of Pharaoh Cheops C. It was built by a super race D. It is very old
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following question 
Question 31 :Nobody could have predicted that the show would arouse so much interest and that over two hundred people ___ away. A. would have turned	B. would turn	C. had been turned 	D. would have to be turned
Question 32: ___ he was good at physics in lower grade, he was terrible at it in grade 12
A. While	B. Although	C. When	D. Except that
Question 33: It is better to try to work ___ rather than against Nature
A. for	B. with	C.by	D. along
Question 34: In the years ___ all the trees will disappear if nothing is done to protect them
A. come	B. coming	C. to come	D. will come
Question 35: Large numbers of Americans watch and participate in sports activities,___ a deeply in grained part of American life. A. which is	B. which are	C. that is	D. that makes
Question 36: The accused ___guilty to all charges.
A. pleaded	B. admitted	C. said	D. confessed
Question 37: Mrs. Archer is known ___ the finest collection of twentieth century art in private hands
A. as have	B. having	C. by having	D. to have
Question 38: Mark is nearsighted. He ___ glasses ever since he was ten years old
A. should have worn	B. must wear	C. need wear	D. has had to wear
Question 39: I like your new car. What ___ is it?
A. brand	B. name	C. label	D. make
Question 40: It___ able to finish it in an hour.
A. couldn’t be too hard if you are	B. can’t have been too hard if you were
C. can’t have been too hard if you had been	D. couldn’t be too hard if you had been 
Question 41 : “ Let’s have supper now. “ -“______”
A. You aren’t eating	B. I won’t	C. There aren’t any	D. Bill isn’t here
Question 42: ___ an emergency arise, call 911
A. Should	B. Can	C. Does	D. Will
Question 43: ___ in business, one must be prepared to take risks
A. Succeeding	B. Success	C. To succeed	D. Succeed
Question 44: I don’t like this wine. I like ___.
A. some other	B. another	C. other	D. the other
Question 45: The house is found ___ down
A. to burn 	B. burning	C. having burned	D. to have been burned
Question 46: Please look through these papers ___ your pleasure
A. on	B. in	C. for	D. at
Question 47: Only in the last few days ___ to repair the swimming pool
A. anything has been doneB. has done anythingC. has anything been doneD. has there anything been done
Question 48: “Hello, I’d like to speak to Mr. Green, please “ – “______”
A. Sorry, can you say that again?	B. I’m sorry, I’ll call again later
C. I’m afraid I don’t know	D. Let’s wait
Question 49 :___ percent in the population of Canada speak English?
A. How many	B. How much	C. What	D. Which
Question 50 : ‘’ Would you mind turning down your stereo ?’’ - “______”
A. I’m really sorry! I ‘m not paying attention	B. Oh! I’m sorry! I didn’t realize that
C. No. I don’t	D. Yes, I do 
Read the following passage and mark the letter A,B,C, D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions .
Baseball evolved from a number of different ball-and stick games (paddle ball, trap ball, one-old-cat, rounders, and town ball) originating in England. As early as the American Revolution. It was noted that troops played “baseball” in their free time. In 1845 Alexander Cartwright formalized the New York Knickerbockers’ version of the game: a diamond shaped infield, with bases ninety feet apart, three strikers – you’re – out , batter out on a caught ball , three outs per inning , a nine man team. “The New York Game” spread rapidly , replacing earlier localized forms. From its beginnings, baseball was seen as a way of satisfying the recreational needs of an increasingly urban – industrial society. At its inception it was it was played by and for gentlemen. A club might consists of 40 members. The president would appoint two captains who would choose teams from among the members. Games were played on Monday and Thursday afternoons, with the losers often providing a lavish evening’s entertainments for the winners
 During the 1850- 70 period the game was changing, however, with increasing commercialism (charging admission), under – the – table payments to exceptional to players, and gambling on the outcome of games. By 1868 it was said that a club would have their regular professional ten, an amateur first - nine , and their” muffins “ (the gently duffers who once ran the game) . Beginning with the first openly all – salaried team (Cincinnati’s Red Stocking Club) in 1869, the 1870- 1890 period saw the complete professionalization of baseball, including formation of the National Association of Professional baseball players in 1871. The National League of Professional Baseball Clubs was formed in 1876, run by business-minded invertors in joint-stock company clubs. The 1880s has been called Major League Baseball’s “Golden Age”. Profits soared, player’s salaries rose somewhat, a season of 84 games became one of 132, a weekly periodical “ The sporting News” came into being, wooden stadiums with double-deck stands replaced open fields, and the standard refreshment became hot dogs, soda pop and peanuts. In 1900 the Western League based in the growing cities of the Mid-west proclaimed itself the American League.
Question 51: What is the passage mainly about?
A. the origin of baseball	B. the commercialization of baseball
C. the influence of the “New York Game” on baseballD. the development of baseball in the nineteenth century
Question 52: Which of the following can be inferred from the passage?
A. the wealthy gentlemen who first played baseball, later needed to find another recreational opportunity if they did not want to mix with other or become a “muffin”
B. hot dogs would not have become as popular as they did, without the professionalism and commercialism that develop in baseball	
C. the “New York “spread rapidly because it was better formalized 
D. business – minded investors were only interested in profits
Question 53: The word “ inception” in line 8 is closest in meaning to ____.
A. requirements	B. beginning	C. insistence	D. rules
Question 54: The word “ lavish “ in line 11 is closest in meaning to____.
A. prolonged	B. very generous	C. grand	D. extensive
Question 55:Which of the following is true of the way the game was played by wealthy gentlemen at its inception?
A. a team might consist of 40 members	
B. the president would choose teams from among the members
C. they didn’t play on weekend	
D. they might be called “duffers” if they didn’t make the first nine
Question 56 : According to the second paragraph , all of the following are true except____.
A. commercialism became more prosperous 	B. the clubs are smaller
C. outstanding players got extra income	D. people gamed on the outcome of games
Question 57 : Which of the following is NOT mentioned as a feature of the 1880s “ Golden Age”?
A. wooden stadiums replaced open fields	
B. a weekly periodical commenced
C. the National Association of Professional Baseball Players was formed	
D. profits soared
Question 58: The word” somewhat” in line 21 is closest in meaning to ____.
A. to a significant extentB. to a minor extentC. to not the same extent	D. to some extent
Question 59: The word “itself” in line 24 refers to____.
A. the Western League	B. growing citiesC. the Midwest	D. the American League
Question 60: Where in the passage does the author first mention payments to players?
A. lines 4-7	B. lines 8-10	C. lines 11-14	D. 15- 18
Mark the letter A,B,C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part following that needs correcting 
Question 61 :At the rate the clerks were processing the applications. Joe figured that it will take four hours for his to be reviewed 
Question 62:Professor Layton was equally fond of the two children, but he had to admit that he found the youngest an easier child to handle	
Question 63: In order to become a law, a bill must be passed not only by the Senate but also the House of Representatives
Question 64: Automobile began to be equipped by built-in radios around 1930
WRITING (2 điểm)
PART 1: Finish each of the following sentences in such a way that it mean the same as the sentence printed before it.
1. Those pictures are beautiful. 
à How	
2.Although he had a good salary, he was unhappy in his job. 
à In spite 	
3.Susan felt sick, because she ate four cream cakes. 
à If Susan	
4.She and I have never been there before.
à Neither 	
5.It was such a good weather that we went swimming. 
à The weather 	
In about 140 words, write a paragraph about the kind of job you would like to do after you finish your education. 
------------THE END-----------
KEY
1C
2D
3C
4B
5A
6D
7C
8A
9B
10B
11D
12A
13C
14C
15C
16C
17D
18B
19D
20C
21C
22D
23D
24A
25D
26D
27C
28A
29C
30A
31D
32A
33B
34C
35B
36A
37D
38D
39D
40B
41D
42A
43C
44A
45D
46D
47C
48A
49C
50B
51D
52C
53B
54B
55C
56C
57C
58D
59A
60C
61C
62C
63D
64B
 1: Finish each of the following sentences in such a way that it mean the same as the sentence printed before it.
1. Those pictures are beautiful. 
à How beautiful those pictures are
2. Although he had a good salary, he was unhappy in his job. 
à In spite having a good salary, he was unhappy in his job
3. Susan felt sick, because she ate four cream cakes. 
à If Susan hadn’t eaten four cream cakes, she wouldn’t have felt sick
4. She and I have never been there before.
à Neither She nor I have been there before
5. It was such a good weather that we went swimming. 
à The weather was so good that we went swimming

File đính kèm:

  • docxTS_DH_20150727_082540.docx
Giáo án liên quan