Đề bồi dưỡng học sinh giỏi Anh lớp 7

III. Fill in each numbered blank with a suitable word (2 pts)

 Alice just came back from her (66) . in Nha Trang. It was really wonderful. She had a lot of (67) . . For Alice, the people in Nha Trang were friendly and the food was delicious. But she thought that most things weren’t cheap. They were quite (68) . .

 Her parents took her to see Cham (69) . and Tri Nguyen Aquarium. In Tri Nguyen Aquarium they saw some sea animals; such (70) ., dolphins and turtles. They also saw a lot of different (71) . of fish. Alice liked the colorful fish. She (72) . they were the most beautiful. They bought some things from the souvenir (73) . near the exit of the aquarium. Alice’s father (74) . her a cap with a picture of dolphin, and her mother bought a poster. Alice bought gifts for her friends. (75) . the trip, Alice didn't feel tired at all. She had a great time!

 

doc6 trang | Chia sẻ: dung89st | Ngày: 27/04/2016 | Lượt xem: 387 | Lượt tải: 13download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Đề bồi dưỡng học sinh giỏi Anh lớp 7, để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
SECTION B: PHONETIC (2 pts)
I. Circle the word that has the underlined part pronounced differently from the others (1 pt)
11.
A. ensure
B. sugar
C. swimming
D. seashore
12.
A. watched
B. missed
C. washed
D. designed
13.
A. option
B. emotion
C. question
D. attention
14.
A. percentage
B. century
C. except
D. conclusion
15.
A. mother
B. together
C. ethnic 
D. clothes
II. Circle the word that has different stress pattern from the others (1 pt)
16.
A. garbage
B. disease 
C. spinach
D. headache
17.
A. happy
B. windy
C. sunny
D. deny
18.
A. information
B. innovation
C. television 
D. transportation
19.
A. improve 
B. enter 
C. travel 
D. listen
20.
A. chemical 
B. difficult	
C. dependent
D. company
SECTION C: GRAMMAR AND VOCABULARY (6, pts)
I. Choose the best answer by circling its corresponding letter A, B, C or D (2 pts)
21. My sister bought this dress at the  in the Big C supermarket. 
A. store clothes 
B. store of closes 
C. clothes store 
D. clothing store
22. There are two castles in the town and  of them are very old.
A. both
 B. plenty
C. most
D. some
23. Let’s go to the movie theater on the weekend,  ? 
A. do we
B. do you
C. will you 
D. shall we
24. Would you like any help?
A. No, I wouldn’t.
B. Yes, I do.
C. No, thanks.
D. Yes, I would 
25. The flight 19 from New York to Washington is now arriving at the .
A. gate two
B. gate two
C. two gate
D. second gate
26. The boss wants his  to type some letters and sent to the customers.
A. secretary
B. novelist
C. jounalist
D. musician
27. I believe that riding a bike is more difficult than  
A. to ride a motorbike.
B. when riding a motorbike.
C. when you ride a motorbike.
D. riding a motorbike.
28. How do we get there?
A. It’s quite near.
B. Yes, we do.
C. Turn right just after the post office.
D. We don’t get there.
29. People in the city seems to be  because they are too  .
A. busy-unfriendly
B. friendly-busy
C. unfriendly-busy
D. busier-unfriendly
30. I don't like American football, and 
A. my friend doesn't like it, too.
B. my friend doesn't like it either.
C. my friend like it either.
D. my friend doesn't like it neither.
II. Preposition (1 pt)
31. Don’t forget to turn  the lights when you read books in the dark room.
32. He was born  April 20th 2011. 
33. The mother tells her son how  make toy with paper.
34. I am looking  my dog. I lost it when we went on camping last week.
35. At first, I could not decide but then I firmly made  my mind.
III. Complete the sentences with the correct form of the verbs in parenthese. (1 pt)
36. Jim (watch)  TV when his friend rang him up last night.
37. Don’t worry. I (give) him your message when I see him.
38. This weekend, my friends and I (have)  a picnic near the park.
39. (Learn)  English well, you should learn it regularly and try different ways.
40. It is dangerous for you (go)  to the forests alone.
IV. Give the correct forms of words in the brackets (2 pts)
41. I never forget his  to me. He made me so disappointed.
KIND
42. The library is very big. It has over 5,000  .
EMPLOY
43. Go straight ahead and take the  turn on the left!
TWO
44. Luis Bruno is a  at National University in Ha Noi.
STUDY
45. We have a lot of  in learning English.
DIFFICULT
46. People say that: “ is better than cure”. 
PREVENT
47. Sugar is not a/an  food because we all need it to live.
HEALTH
48. The roads are rough in  areas, so it’s hard to travel by car.
MOUNTAIN
49. We mustn’t be  when we cross busy streets.
CARE
50. There is no  between my answer and yours.
DIFFER
SECTION D: READING COMPREHENSION (5 pts)
I. Read the passage and choose the best answer A, B, C or D (1 pt) 
SWEETS TO EAT
	Pineapple is a sweet fruit that grows only in hot countries. It does not grow on trees, as some fruit trees. It grows up from the ground. The tops may be cut off and planted. The pineapple plant grows about two feet high.
	The pineapple looks like a large pine cone. It has a hard, brown covering. Its leaves have points. Inside it is yellow and juicy. The middle part is hard, and it is not used for canning. But the middle part is sweet! Next time you have fresh pineapple, try a piece of the hard middle part. Canned or fresh, the pineapple is a good fruit to eat.
51. The story as a whole is about  .
A. a vegetable
B. a pine cone	
C. the fruit of a tree
D. a sweet fruit
52. Pineapple is a kind of  .
A. fruit
B. plant
C. tree
D. vegetable
53. A pineapple can grow about  in height. 
A. 40 centimeters	
B. 60 centimeters
C. 80 centimeters
D. 1 meter
54. Which of the following is TRUE? 
A. The middle part of a pineapple is not good to eat. 
B. Pineapples do not grow on trees.
C. Pineapples taste good only when they are canned. 
D. We can not eat pineapples canned.
55. People plant pineapples by  .
A. using the seeds.
B. digging a hole and putting in young pineapple plants.
C. burying the middle hart part in the ground.
D. cutting off the top of a pineapple and planting it.
II. Read the following passage and choose the best answer (2 pts)
THE BOY OF WONDER OF GOLF 
	Jack Sandy is only 16 years old and he is the most (56) golfer in the world. He is becoming increasingly (57) as more people (58) golf. 	For more people, golf is slow, boring and not at all (59) , but it is becoming more and more (60) all the time. They say Jack, who is young and (61), is like a hollywood start for the golfing world. He is so (62)  that they call him "the boy of wonder of golf". However, Jack is not very (63) . In fact, he is quite (64) , and he doesn't like to give (65)  on TV talk shows.
56.
A. famous
B. tall
C. favorite
D. hard
57.
A. well- done
B. well- known
C. knowing
D. knowledge
58.
A. find
B. take
C. like
D. have
59.
A. successful
B. interested
C. dull
D. exciting
60.
A. popular
B. dangerous
C. fast
D. good
61.
A. common
B. good looking
C. jealous
D.hard
62.
A. rich
B. poor
C. successful
D.useful
63.
A. practical
B. fast
C. easy
D. sociable
64.
A. shy
B. small
C. tired
D. bored
65.
A.words
B. chats
C. lectures
D. performances
III. Fill in each numbered blank with a suitable word (2 pts)
 	Alice just came back from her (66) .. in Nha Trang. It was really wonderful. She had a lot of (67) .. . For Alice, the people in Nha Trang were friendly and the food was delicious. But she thought that most things weren’t cheap. They were quite (68) .. .
	Her parents took her to see Cham (69) .. and Tri Nguyen Aquarium. In Tri Nguyen Aquarium they saw some sea animals; such (70) .., dolphins and turtles. They also saw a lot of different (71) .. of fish. Alice liked the colorful fish. She (72) .. they were the most beautiful. They bought some things from the souvenir (73) .. near the exit of the aquarium. Alice’s father (74) .. her a cap with a picture of dolphin, and her mother bought a poster. Alice bought gifts for her friends. (75) .. the trip, Alice didn't feel tired at all. She had a great time!
SECTION E: WRITING (5 pts) 
I. Rewrite each of the sentences below in such a way that its meaning is similar to that of the original one (1,8 pts)
76. The visitor spoke so quickly that I couldn't understand what he said.
->Thevisitor spoke.................................................................................................................................................
..
77. Vietnamese students have fewer vacations than American ones.
-> American students ..
78. Listening to music at home is more interesting than going to the concert.
-> I prefer ..
79. Mr. Thanh couldn't go to work because he had a terrible headache.
-> The terrible headache prevented................................................................................................................................
..
80. You shouldn't eat too much meat.
->You'd...
81. I often walk from my house to the zoo for fifteen minutes.
-> It........................................................................................................................................................................................... 
82. Nam is taller than Huy. Huy is taller than Nhat.	
 -> Of the three, ..............................................................................................................................................................................
83. Neither Hoa nor her sister likes fish. 
-> Both......................................................................................................................................................................
84. Will you please look after the house while we are away?
-> Will you please take..............................................................................................................................................................
II. Each sentence below contains an error. Find out the mistakes by circling A, B, C or D. (Each sentence has only one mistake) (1,6 pts)
85. From at nine in the morning until four afternoon, Mr. Tuan works in the fields.
 A B C D
86. There is fewer work in the evening than in the morning.
 A B C D
87. Last year, my parent didn't have any holidays because they didn't have money.
 A B C D
88. How many hours for a day do you learn and practice English?
	 A B C D
89. Could you tell me where to get to the souvenir shop, please?
 A B C D
90. My sister's friends and she are studying in an university in Ha Noi.
 A B C D
91. Doing exercise regularly is good of your health and it can help you keep fit.
 A B C D
92. At school and at home, students have to do a lot of homeworks and join in many 
 A B C D
activities. 
III. Complete the letter from the cues given (1,6pts)
93. I/ happy/ that/ you/ your family/ well.
94. Here/ photo/ my family/ and/ let/ tell/ you/ us. 
95. father/ mechanic/ and/ work/ factory/ city. 
96. He usually/ work/ morning/ so he/ free/ afternoon.
97. In his free time/ father/ often / play badminton/ friends.
98. mother/ teacher/ and teach/ Math/ school/ near/ house.
99. After school/ she/ have/ lot/ time/ take care/ house/ and /look/ me.
100. Please write/ me soon/ and tell/ more/ your/ family.
Key SECTION C: GRAMMAR AND VOCABULARY (6, pts)
I. Choose the best answer by circling its corresponding letter A, B, C or D (2 pts)
21. D
22. A
23. D
24. C
25. D
26. A
27. D
28. C
29. C
30. B
II. Preposition (1 pt)
31. on
32. on
33. to
34. for
35. up
III. Complete the sentences with the correct form of the verbs in parenthese (1 pt)
36. was watching
37. will/'ll give
38. are going to have/ are having
39. To learning
40. to go
IV. Give the correct forms of words in the brackets (2 pts)
41. unkindness
42. employees
43. second
44. student
45. difficulties
46. preventation
47. unhealthy
48. mountainous
49. careless
50. difference
SECTION D: READING COMPREHENSION (5 pts)
51. D
52. A
53. B
54. B
55. D
56. A
57. B
58. C
59. D
60. A
61. B
62. C
63. D
64. A
65. B
66. vacation/holiday
67. fun
68. expensive
69. temple 	
70. as	
71. types/ kinds
72. thought
73. shop
74. bought
75. after
SECTION E: WRITING (5 pts) 
I. Rewrite each of the sentences below in such a way that its meaning is similar to that of the original one (1,8 pts)
76. 
The visitor spoke too quickly (for me) to understand what he said.
77.
American students have more vacations than Vietnamese students/ones.
78.
I prefer listening to music at home to going to the concert.
79.
The terrible headache prevented Mr. Thanh from going to work.
80.
You'd better/rather not eat too much meat.
81.
It often takes me fifteen minutes to walk from my house to the zoo.
82.
Of the three, Nam is the tallest (boy).
83.
Both Hoa and her sister don't like fish. 
84.
Will you please take care of the house while we are away.
II. Find out the mistakes from the senteces. Underline and correct them. (Each sentence has only one mistake) (1,6 pts)
85. A
86. B
87. A
88. B
89. B
90. C
91. B
92. C 
III. Complete the letter from the cues given (1,6pts)
93.
I am happy that you and your family are well.
94.
Here is the photo of my family and let me tell you about us.
95.
My father is a mechanic and he works (is working) in a factory in the city.
96.
He usually works in the morning, so he is free in the afternoon.
97.
In his free time, my father often plays badminton with his friends.
98.
My mother is a teacher and she teaches (is teaching) Math in a school near my house.
99.
After school, she has a lot of time taking (to take) care of the (our/ her) house and looks after me.
100.
Please write to me soon and tell me more about your family.
I. Part 1. Listen and choose the correct options to complete the sentences: (1 pt)
Pele is considered one of the greatest football players of all time. He was born in 1940 in Brazil. As a football player, Pele was famous for his powerful kicking and controlling the ball. He joined a Brazilian football club in 1956, and in 1962 he led the team to its first world club championship. Pele became the only player to participate in three World Cups in 1958, 1962, and 1970. By 1974, Pele had scored 1,200 goals and became a Brazilian national hero. He played for an American football club for two years before he retired in 1977. Later Pele became an international ambassador for the sport, working to promote peace and understanding through friendly sport activities.

File đính kèm:

  • docbdhsg_ANH_7_20150725_095100.doc